EEM Groepenkasten

Oude schepen via Veenvaart op weg naar Mussail

old sail nieuw amsterdam kwak kanaal veenvaart klazienaveenKlazienaveen/Nieuw-Amsterdam – De oude schepen, zoals botters, snikkes, sjalken en soortgelijke schepen, die de afgelopen dagen waren afgemeerd in Nieuw-Amsterdam/Veenoord voor het Old Sail evenement zijn inmiddels onderweg naar Musselkanaal, waar ze deelnemen aan Mussail.  Mussail is een groot meerdaags nautisch evenement ter gelegenheid van het 250-jarige bestaan van Musselkanaal en de viering van het 400-jarige bestaan van de Emslinie. ‘Mussail’ is een waar spektakel waarbij veel mensen met hun oude schepen een week lang van de partij willen zijn.

Van Old Sail via het Veenpark naar Mussail

Deze boten zijn sinds gisteren onderweg via de Veenvaart en het Koning Willem Alexanderkanaal (KWAK kanaal). Met name gisteren waren al veel boten begonnen aan hun reis naar Musselkanaal. Velen van hen maken eerst nog een tussenstop bij het Veenpark, waar ze tot woensdag of donderdag te bewonderen zijn door de bezoekers van het park.

Hieronder een aantal foto’s van enkele passerende schepen in de Veenvaart.

old sail nieuw amsterdam kwak kanaal veenvaart klazienaveen old sail nieuw amsterdam kwak kanaal veenvaart klazienaveen old sail nieuw amsterdam kwak kanaal veenvaart klazienaveen old sail nieuw amsterdam kwak kanaal veenvaart klazienaveenBack To Top