EEM Groepenkasten

Oude Trambrug terug in het centrum van Klazienaveen?

trambrug klazienaveen 1Klazienaveen – Komt de oude trambrug weer terug in het centrum van Klazienaveen? Dan zou het centrum van Klazienaveen in één klap zijn opgeluisterd met een unieke publiekstrekker en herkenningspunt.

De oude trambrug, zoals die vroeger in het centrum van Klazienaveen lag, ligt nu over de Molenwijk in Klazienaveen. De Klazienaveense trots van weleer doet tegenwoordig alleen dienst als fietsbrug. Een beetje jammer eigenlijk, want daarmee wordt de Trambrug eigenlijk een beetje tekort gedaan. Het is natuurlijk altijd nog beter dan wanneer de oude brug helemaal gesloopt zou worden, maar toch….

trambrug klazienaveen 1

De trambrug zoals het heel vroeger was

“Eem’n noar de brugge”

Vroeger was de trambrug dé ontmoetingsplek van Klazienaveen. “Eem’n noar de brugge” zeiden ze vroeger. Wat zou het prachtig zijn om van deze brug terug te halen naar het centrum van Klazienaveen en te plaatsen over het kanaal tussen Schip 1 en Schip 2, om zo wederom een verbindingspunt tussen het noorden en het zuiden van Klazienaveen te maken.

Voorzie de zijkanten van de brug met leuke LED-verlichting en je hebt ook in het donker een unieke publiekstrekker en blikvanger bij uitstek.

Klazienaveen nog meer op de kaart

Het winkelcentrum van Klazienaveen zit natuurlijk al enorm in de lift. Ook van buiten Klazienaveen komen veel mensen hier hun boodschappen doen. Van al het winkelend publiek komt ruim de helft van buiten Klazienaveen.

De oude trambrug terug in het centrum van Klazienaveen is echter een uitgelezen mogelijkheid om Klazienaveen nog meer op de kaart te zetten.

klazienaveen centrum 15 graden 04-11-2015

De oude trambrug terug in het centrum ??Back To Top