EEM Groepenkasten

Ouderwets gezellige presentatie over de geschiedenis van Klazienaveen

Gerrie van der VeenKlazienaveen – Gisteravond, donderdagavond 10 maart, was er in Bibliotheek Klazienaveen een gezellige avond over de geschiedenis van Klazienaveen, gepresenteerd door Gerrie van der Veen.

Onnavolgbaar

Na het voorstellen van de nieuwe Werkgroep Historisch Klazienaveen begon Gerrie van der Veen in een bomvolle zaal op onnavolgbare wijze te vertellen over het veen, het ontstaan van Klazienaveen, de ontwikkeling van Klazienaveen en hoe het Klazienaveen van nu er uit ziet.

Om het verschil nog eens goed te onderstrepen, maakt Gerrie gebruik van een Powerpoint-presentatie met foto’s van Klazienaveen in vroegere tijden en foto’s van hoe Klazienaveen er nu uit ziet.Gerrie van der Veen

De ‘presentatie’ was geen normale presentatie, maar een wisselwerking met het publiek. Gerrie betrok vanaf het publiek erbij. Als iemand in de zaal iets bekends op een foto zag, kreeg hij of zij de gelegenheid dit te vertellen. Hierdoor kwamen er veel spontane reacties en werden er dingen duidelijk die voorheen nog niet bekend waren.Gerrie van der Veen

Veel foto’s dateren uit de jaren 50/60/70, maar er waren ook afbeeldingen te zien van meer dan 100 jaar oud, uit de begin periode van het dorp. Sommige foto’s van vroeger zorgden voor veel hilariteit en werd er flink gelachen.

Fotomateriaal

Het fotomateriaal is beschikbaar gesteld door Jan Hendriks en Johnny Moes van de populaire facebookpagina ‘Oud Klazienaveen, de enige echte’ en door Lammert Schoonewille van de Werkgroep Historisch Klazienaveen.Johnny Moes, Oud Klazienaveen Amateurhistoricus en bibliotheek medewerker Gerrie van der Veen heeft de presentatie samengesteld.

Werkgroep Historisch Klazienaveen

De bijeenkomst is georganiseerd door Bibliotheek Klazienaveen in het kader van Emmen Culturele Drentse Gemeente.werkgroep historisch Klazienaveen Aan het begin van de avond is de kersverse Werkgroep Historisch Klazienaveen gepresenteerd. Tijdens de pauze en aan het einde van de avond kwamen er vele spontane reacties en traden diverse mensen in contact met de werkgroep. Soms voor meer informatie, maar ook vaak met eigen (oude) foto’s, ansichtkaarten of ander beeldmateriaal. Zo meldde Eugene Snijdewind bijvoorbeeld dat er nog heel veel beeldmateriaal beschikbaar was van het eeuwfeest in o.a. het Drents Archief. Ook stelde hij, net als menig ander, zijn eigen materiaal ter beschikking. Bovendien hebben zich tijdens deze avond 2 mensen aangemeld om deel te nemen aan de Werkgroep. Al met al een zeer vruchtbare avond voor de Werkgroep.

Tweede avond

Door de enorme belangstelling is de presentatie gehouden in de grote zaal van het Esdal College en is het inmiddels bekend dat er een tweede avond wordt gehouden en wel op donderdag 21 april aanstaande.Gerrie van der Veen Ook hiervoor is weer enorm veel belangstelling, want inmiddels zijn ook voor de tweede avond alweer meer dan 100 kaartjes over de toonbank gegaan. Wil jij daar ook bij zijn? Meld je dan snel aan via de Bibliotheek Klazienaveen, want vol = vol!Gerrie van der Veen

De avond begint om 19.30 uur, de entree is vrij. Echter, de gratis kaartjes moeten van tevoren even gehaald worden bij Bibliotheek Klazienaveen aan de Van Echtenstraat 24.

Meer informatie of opgeven

Bibliotheek Klazienaveen
Van Echtenstraat 24
Telefoon: 0591-312915
E-mail: info@bibliotheekklazienaveen.nl

erfgoednetwerk logoLogo-Historisch-Klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top