EEM Groepenkasten

Ovonde Klazienaveen regelmatig als race-circuit in gebruik

ovonde, race-circuitKlazienaveen – Als bewoners ’s avonds een wandelingetje maken door het mooie centrum van Klazienaveen, dan is ook de ovonde vaak een locatie die gepasseerd wordt.

Nu wil het geval, dat er regelmatig automobilisten zijn die hun snelle bolide op de ovonde aan het testen zijn. Met andere woorden: de ovonde wordt als race-circuit gebruikt.

Het recept is als volgt:

  1. Men neme de Ovonde met een zo hoog mogelijke snelheid, het liefst zo, dat de wielen aan de bestuurderszijde het wegdek niet meer raken.
  2. Probeer vervolgens zoveel mogelijk rokend rubber met de twee wielen aan de andere zijde van het voertuig te produceren.
  3. Doe dit een aantal malen achtereen over de Ovonde.
  4. Verdwijn vervolgens snel uit zicht zonder inachtneming van welke snelheidslimiet dan ook.

Gevaarlijk

Veelal gaat dit goed, maar waarschijnlijk zijn er andere automobilisten die door dit soort acties in gevaar (dreigen te) komen. Want toeval of niet, slechts enkele seconden na de race-demonstratie van de snelle bolide vorige week woensdag, werd een andere auto vol in de kofferbak gereden bij het verlaten van de ovonde richting Brugstraat, nog voor de bushalte. De snelle bolide verdween slechts enkele seconden voordien richtig Weiteveen.ovonde, ongeval

Maar het is niet alleen ’s avonds, ook overdag zijn er automobilisten die de ovonde als circuit beschouwen. Terwijl de ene automobilist rekening houdt met overstekende voetgangers en fietsers (deze laatsten hebben (helaas) geen voorrang), dan komt er de ‘haastige ‘ automobilist van een andere toegangsweg de ovonde al racend op, soms slechts op enkele centimeters afstand tot stilstand van de kofferbak van de voorrang gevende automobilist.

Mogelijke oplossing

Een oplossing om dit gevaar het hoofd te bieden is om in elke straat voor de ovonde een verhoging te creëren, een verkeersdrempel, om de snelheid af te remmen en dat zodoende de veiligheid wat toe kan nemen. Iets waar niemand op zit te wachten, maar wat op deze manier misschien wel bittere noodzaak wordt om de veiligheid te kunnen (blijven) garanderen.Back To Top