EEM Groepenkasten

Parcoursen NK Wielersportweken Emmen bekend

start nk wielerweken emmen 2015Klazienaveen/Emmen – De parcoursen van de NK Wielersportweken zijn bekend. Dit jaar wordt voor het eerst gereden met een uniek concept door de bundeling van een groot aantal NK’s. Van 20 tot en met 28 juni 2015 worden maar liefst 17 nationale titels vergeven op de onderdelen wegwedstrijden en tijdrijden. Alle kampioenschappen worden in de gemeente Emmen verreden. De Wielersportweken worden in het weekend van 4 en 5 juli afgesloten met de Nederlands Kampioenschappen BMX in Klazienaveen.

Gestart uit Klazienaveen, Emmen, Nieuw-Amsterdam

Nadat op zaterdag 20 en zondag 21 juni de Nederlandse kampioenschappen voor nieuwelingen (m/v), junioren (m/v) en elite-zonder-contract worden georganiseerd, starten maar liefst acht categorieën op het NK Tijdrijden op 24 juni. Bijzonder hierbij is dat er zowel vanuit Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen als Emmen gestart wordt. Op die manier wil de organisatie de hele gemeente bij de Wielersportweken betrekken. De finishlijn ligt voor alle categorieën in Emmen, waarbij de laatste honderden meters door de net opgeleverde Hondsrugtunnel worden afgelegd. De vrouwen rijden 27,4 kilometer, de mannen krijgen 54,8 kilometer voorgeschoteld.

Profs

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vinden de Nederlandse kampioenschappen voor beloften, vrouwen en profs plaats in Emmen. De beloften rijden op zaterdag 170 kilometer, de vrouwen 144 kilometer. Nieuw is de trui die de beste renster -23 krijgt uitgereikt. Deze jongste vrouwen rijden wel mee met het NK voor de elitevrouwen, maar krijgen een aparte huldiging voor de nummers één, twee en drie na
afloop. De profs krijgen op zondag 253 kilometer voor de wielen. Hun parcours bestaat allereerst uit een noordelijke en een zuidelijke aanlooplus door Drenthe, waarbij ook enkele selectieve klinkerpassages worden opgezocht. Vervolgens worden nog tien ronden van dertien kilometer afgelegd voordat bekend wordt wie de opvolger is van Sebastian Langeveld. En wie dus het rood-wit-blauw een week later mag dragen bij de Tourstart in Utrecht.

Meer informatie

Alle parcoursen en verdere algemene informatie zijn terug te vinden op de website www.nkwielersportweken.nl.

Tripadvisor NL 600x300
from to
Sport


Back To Top