EEM Groepenkasten

Parkeerschijfzone in Klazienaveen tijdelijk uitgesteld

blauwe zone parkeerschijf klazienaveen centrumKlazienaveen – Het ingaan van de blauwe zone in Klazienaveen is tijdelijk uitgesteld. In eerste instantie zou de blauwe zone donderdag 28 januari ingaan en zouden er parkeerschijven uitgedeeld worden. Vanwege zoutresten op de weg, kan er voorlopig nog geen blauwe zone worden aangebracht. Afhankelijk van het weer, is er op donderdag 4 februari een nieuw moment voor de start van de blauwe zone en het uitdelen van parkeerschijven.

Nieuwe datum parkeerschijfzone

Een mooi centrum, voldoende parkeerplaatsen en gratis parkeren, dat kan allemaal in het centrum van Klazienaveen. Alleen parkeren bezoekers soms langdurig de auto op plekken dichtbij de winkels. Binnenkort is dat niet meer mogelijk. Dan geldt in de Langestraat een blauwe zone (parkeerschijfzone): maximaal 1 uur parkeren, met gebruik van een parkeerschijf. Op donderdag 4 februari geven Dick Foorthuis van Handelsvereniging Klazienaveen (HaVeKa) en Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen om 9 uur hiervoor het startschot in het winkelcentrum van Klazienaveen ter hoogte van bakkerij Ten Napel.

Hoe werkt het?

Met deze maatregel zorgen we ervoor dat de parkeerplaatsen niet altijd bezet zijn, zodat iemand die een snelle boodschap wil doen dichter bij de winkels kan staan. De blauwe zone geldt op winkeldagen van 9.00 – 18.00 uur en op koopavond (donderdag) tot 21.00 uur. De zone geven we aan met verkeersborden en blauwe strepen. Bij aankomst draait de bezoeker de parkeerschijf naar het eerstvolgende halve of hele uur van aankomst.

Zogenaamde BOA’s (Buitengewone Opsporingsambtenaren) controleren of automobilisten zich aan de regels houden. Wilt u langer dan 1 uur parkeren? Maak dan gebruik van de overige parkeerplaatsen in het centrumgebied.Back To Top