EEM Groepenkasten

Parkeren centrum Klazienaveen blijft een probleem

klazienaveen centrum parkerenKlazienaveen – Het parkeren in het centrum van Klazienaveen blijft, in ieder geval op sommige plekken zoals bij de Bruna/Rijsdijk, een probleem.

Parkeren dwars over fietspad

Ook gisteren stonden er weer auto’s geparkeerd op het fietspad voor Rijsdijk/Bruna in het centrum. Op het moment van het maken van de foto’s stond er nog 1 auto geparkeerd dwars over het fietspad, een paar tellen daarvoor stonden er nog 2 broederlijk naast elkaar. Ook hierna kwam er doodleuk weer iemand zijn auto parkeren dwars op het fietspad. Op een willekeurige doordeweekse dag, in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten, worden hier dus 3 auto’s dwars op het fietspad geparkeerd. Om hoeveel auto’s gaat het dan in een hele week? Misschien tijd om hier iets aan te doen?

Onduidelijkheid over de “vakken”

Het probleem is en blijft de onduidelijkheid. Het is, met name voor bezoekers van buiten Klazienaveen, om te beginnen al niet duidelijk dat dit stuk een fietspad is, vooral niet als je vanaf het Van Echtenskanaal/ovonde komt. In het centrum staan borden “Alleen parkeren in de vakken”. Kom je vanaf het Van Echtenskanaal, dan weet je dat je alleen in de vakken mag parkeren. Echter, rij je voor de Witte Olifant richting de Bruna/Rijsdijk, dan zie je voor Bruna/Rijsdijk een aantal witte lijnen waardoor het lijkt of er parkeervakken zijn aangegeven (zie foto hieronder). Bovendien is de kleur van de bestrating tussen die lijnen donkerder dan erbuiten. Met name mensen die niet exact op de hoogte zijn van de situatie ter plekke, weten dus niet dat er een fietspad is die dwars door die witte lijnen en donkergrijze vakken loopt, maar zien wel die witte lijnen die op parkeervakken lijken. Die mensen parkeren dus bij hun weten op de juiste manier, namelijk in de vakken. Het is derhalve vrij logisch dat hier wordt geparkeerd.

klazienaveen centrum parkeren 2Foto hierboven: De rechter auto staat “keurig in de vakken”. Voor de duidelijkheid: de middelste en linker auto staan niet stil, maar rijden gewoon over de straat.

Gevaarlijke situaties

Al met al lijdt dit tot zeer gevaarlijke situaties. Fietsers komen over het fietspad en dan staat er een auto dwars op het fietspad (zie de bovenste foto). Hierdoor zijn de fietsers gedwongen over de weg om de geparkeerde auto’s heen te fietsen. Op het moment dat er auto’s aankomen, kan dit tot zeer gevaarlijke situaties lijden. Een betere oplossing zou zijn om de huidige witte lijnen weg te halen en de randen van het fietspad aan te geven met witte lijnen. Dan is het voor iedereen duidelijk.Back To Top