EEM Groepenkasten

Pas op: nepmail PostNL over gemiste levering verspreidt malware!!

postnl nepmail malware spam internet oplichting fraudePas op voor de nepmail die wordt verstuurd uit naam van PostNL. Deze nepmail over een pakket dat niet kon worden afgeleverd verspreidt malware.

Eén klik op de link in een nepmail van PostNL is genoeg om kwaadaardige software te downloaden.

Levering gemist

De afzenders van de mail wekken de indruk dat is geprobeerd een pakket af te leveren. Het pakket kon niet worden afgeleverd, omdat er op dat moment niemand thuis zou zijn geweest. Het onderwerp van de e-mail luidt dan ook: ‘Levering gemist!’.

‘Track&Trace’

Het pakket zou dan zogenaamd klaar liggen op een postkantoor. In de mail zit een link die lijkt te verwijzen naar een track & trace-website. Hier zou dan de bezorging van het pakketje kunnen worden gevolgd en kunnen zien op welk postkantoor je het pakket zou kunnen ophalen. De mail zou je uitgeprint mee moeten nemen naar het postkantoor om het pakketje in ontvangst te kunnen nemen.

Malware

In werkelijkheid gaat achter de link een .exe-bestand schuil. Dat is een uitvoeringsbestand waarmee kwaadaardige software (malware) geïnstalleerd kan worden. Klik dus nooit op de link! Negeer de e-mail en verwijder deze direct! Maak eventueel een melding op www.fraudehelpdesk.nl.

Bekijk een voorbeeld van de e-mail (klik voor een grotere weergave):

postnl nepmail malware spam internet oplichting fraude

(Bron: fraudehelpdesk.nl/avrotros.nl)Back To Top