EEM Groepenkasten

Pas op! Teken in komende periode zeer actief

teken tekenbeet drenthe klazienaveen tekenradarRegio – Teken zijn de komende dagen zeer actief. Tekenradar.nl meldt dat de activiteit van teken in onze provincie de komende dagen hoog tot zeer hoog is. Het is dan ook raadzaam om na een wandeling of fietstocht in de natuur goed te kijken of je bent gebeten door een teek. Dat geldt niet alleen voor de mens, maar ook voor de huisdieren. Een beet van een teek kan voor mensen grote gevolgen hebben en zelfs leiden tot levensbedreigende ziektes, zoals de Ziekte van Lyme.

Week van de Teek

De komende week is uitgeroepen tot Week van de Teek. In deze week vragen de organisaties aandacht voor teken en de Ziekte van Lyme. De Week van de Teek wordt jaarlijks rond deze periode gehouden, omdat de temperaturen stijgen, waardoor de teken actief worden en de mensen weer volop de natuur in gaan. De kans op een tekenbeet is daardoor veel groter.

Recordaantal teken gevangen

Volgens de website Natuurbericht.nl In 2014 is een recordaantal teken gevangen. In 2014 werden in totaal 17.400 teken gevangen. In 2013 werden er nog 16.800 gevangen. Teken worden al sinds 2006 dor vrijwilligers gevangen, ieder jaar op dezelfde plek, op 12 locaties in Nederland. Met name het aantal tekenlarven, teken die net uit het ei zijn gekomen, is sterk toegenomen.

Meer nimfen

Dit jaar zal naar verwachting het aantal nimfen, teken die nog net niet volwassen zijn, sterk toenemen. Deze nimfen veroorzaken de meeste tekenbeten.

(Bron: rtvdrenthe.nl, tekenradar.nl, natuurbericht.nl)Back To Top