EEM Groepenkasten

Pas op vandaag, het is 1 april…..

1 aprilKlazienaveen – Een 1 aprilgrap, ook wel aprilgrap of aprilvis genoemd, is een traditie waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek proberen te houden. In de Engelstalige landen heeft men met het over April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april “poisson d’avril”.  In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen. De Russen hebben het over День Дурака (Den Doeraka, dag van de dommerik).

1 april is de 91ste dag van het jaar, het 92ste in een schrikkeljaar, in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 274 dagen tot het einde van het jaar. 1 april is ook de dag voor de 1 april grappen. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En de laatste jaren is deze trend ook flink overgewaaid naar het internet. Ook Google staat bekend om zijn grappen en grollen op deze April Fool’s Day maar ook steeds meer, en meer andere bedrijven hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere 1 april grap. Maar ook de lokale media laten het niet afweten, zoals bijvoorbeeld al vele jaren terug er een aantal oude schoorstenen van de Purit zouden worden opgeblazen.

Pas dus extra goed op vandaag, want het is dus 1 april, ook in Klazienaveen. Ook hier in Klazienaveen zijn er al vele leuke grappen verzonnen om de medemens voor de gek te houden. Hebt u wat leuks ontdekt, of ietsje erger, zelf ondergaan? Stuur het op naar de redactie via deze link! Of stuur uw email naar redactie@klazienaveen24.nl .Back To Top