EEM Groepenkasten

Pas op voor valse mail van Bol.com

nepmail bol.com bevestiging van je bestellingOp dit moment worden er weer veel valse e-mails gestuurd die afkomstig lijken van Bol.com. Pas op! Die zijn van criminelen!

De naam van webshop Bol.com is misbruikt in diverse valse e-mailtjes die momenteel circuleert. Wie op de links klikt in het korte berichtje loopt het risico dat kwaadaardige software op zijn of haar pc wordt geïnstalleerd.

“U heeft 1 nieuw bericht”

Eén van die mails heeft als onderwerp: “U heeft 1 nieuw bericht”. Verder valt de blauwe aanhef met “Geachte Bol account houder” erg op.

“Bevestiging van je bestelling”

Een andere valse mail gaat over een zogenaamde bestelling en heeft als onderwerp: “Bevestiging van je bestelling 8601432657”. De mail heeft alle kenmerken van een echte mail van Bol.com waarin een bevestiging van een bestelling wordt weergegeven. In de mail zie je het product dat je zogenaamd besteld zou hebben en dat het bedrag middels automatische incasso wordt afgeschreven van je rekening. Tevens zit er een link in: “Wil je deze bestelling annuleren? > Naar je account”. Klik daar niet op! Dat is een link naar de oplichters en daarbij loop je het risico dat kwaadaardige software op je pc wordt geïnstalleerd.

Advies

Je kunt dit soort e-mails het allerbeste direct verwijderen uit je inbox. Het is niet daadwerkelijk verstuurd door webshop Bol.com, maar door oplichters.

Een voorbeeld van zo’n valse mail zie je hieronder:

nepmail bol.com bevestiging van je bestelling

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top