EEM Groepenkasten

Personeel Brand Energy in Klazienaveen staakt opnieuw

staking brand energy and infrastructure services klazienaveenKlazienaveen – Vandaag, woensdag 29 juli 2015, houden leden van FNV Metaal opnieuw een 24-uursstaking bij Brand Energy in Klazienaveen, Kootstertille en Farmsum. Vanochtend om 7 uur zijn de deuren op slot gegaan en ze blijven op slot tot morgenochtend.

Er zijn inmiddels 3 stakingen geweest, maar de directie van Brand Energy Services BV wil nog steeds geen fatsoenlijk sociaal plan met FNV Metaal afsluiten, ondanks het ultimatum dat FNV Metaal op 7 juli aan het hoofdkantoor van Brand Energy in Vlaardingen heeft uitgebracht.

Goede van-werk-naar-werk-regeling

Inzet van de staking is een goed sociaal plan met een goede ‘van werk naar werk-regeling en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. FNV Metaal wil dat het sociaal plan een looptijd heeft tot 1 mei 2019,¬†alsmede een garantie voor onverkorte nakoming ervan gedurende de looptijd door de moedermaatschappij van Brand Energy. De directie van Brand Energy wil echter geen water bij de wijn doen en blijft bij haar laatste eindbod dat vrijwel identiek is aan het eerste bod van begin mei. Het ultimatum verliep op 9 juli, waarna er op vrijdag 10 juli, woensdag 15 juli en vrijdag 17 juli ook al werd gestaakt. Dat had tot nu toe geen succes.

In onderhandeling met Brand Energy

Al sinds eind april is FNV Metaal in onderhandeling met Brand Energy voor een fatsoenlijk sociaal plan voor de in eerste instantie ruim 25 werknemers die de dupe worden van de voorgenomen reorganisatie. Deze reorganisatie treft de gehele regio Noord-Oost, met naast Klazienaveen vestigingen in Kootstertille, Farmsum en Heteren. Brand Energy Noord Oost, voorheen Harsco, is met in totaal 136 werknemers actief in onder andere de isolatiemarkt. Met ongeveer 80 werknemers is Klazienaveen de grootste vestiging. Nu er veel vakmensen worden ontslagen vragen velen zich af wat het toekomstperspectief zal worden.

Slot op de deur, dus staking

Volgens Johan Weijenberg, bestuurder van FNV Metaal, onderhandelt de werkgever al vanaf de eerste dag met het slot op de deur en kwam al direct met een ‘slikken-of-stikken’-aanbod. Dat schamele bod is door de leden direct naar de prullenbak verwezen. Er moet een sociaal plan komen met een langere looptijd, een goede ‘van werk naar werk-regeling’ en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. Omdat er nog steeds geen schot in de zaak zit en de directie niet luistert wordt er vandaag opnieuw, voor de 4e keer, gestaakt. De stakingen worden voortgezet net zolang tot er een fatsoenlijk sociaal plan op tafel komt.

Woensdag 29 juli vanaf 07.00 uur schrijven stakers zich in aan de poort bij de vestiging Klazienaveen aan de Industriestraat 26. En doen vervolgens het slot op de deur.

(Bron: fnv.nl, foto: Google Maps)Back To Top