EEM Groepenkasten

Personeel Harsco Klazienaveen staakt

harsco, isolatiebedrijfKlazienaveen – Sinds vanmorgen staakt het personeel van Brand Energy & Infrastructure Services, voorheen Harsco. De medewerkers leggen voor 24 uur het werk neer nadat gisteravond om 18.00 uur een ultimatum van de vakbond afliep.

Banenverlies

Het bedrijf wil voornamelijk reorganiseren in Noord-Oost Nederland. In de vestiging Klazienaveen, de grootste van het bedrijf, werken ongeveer tachtig mensen. Brand Energy Noord-Oost is actief in onder meer de isolatiemarkt. Door deze plannen zullen minimaal twintig medewerkers hun baan verliezen. De bonden eisen dan ook een goed sociaal plan en een fatsoenlijke ontslagvergoeding, maar de onderhandelingen hierover liepen al vrij snel vast.

Lopen

De werknemers zijn vanochtend om 08.00 uur van de poort van het bedrijf naar restaurant De Kombuys in het centrum van Klazienaveen gelopen. Hier werden ze toegesproken door de vakbond. In deze regio ligt het werk niet voor het oprapen en daarom wil de  FNV Metaal een langdurige oplossing voor de medewerkers die ontslagen worden. Het steekt de bond dat de werkgever nooit de intentie gehad heeft om fatsoenlijk te onderhandelen. Dit geeft grote ontevredenheid bij de werknemers. Als er geen beter bod komt van de werkgever, dan wordt er gewoon door gestaakt.Back To Top