EEM Groepenkasten

Phone House heeft faillissement aangevraagd

phone house vraagt faillissement aanKlazienaveen – Telecomwinkelketen Phone House heeft het faillissement aangevraagd voor de 70 eigen winkels. De 74 franchisevestigingen vallen buiten de aanvraag, meldt eigenaar Relevant Holdings op RetailNews.nl.

Winkels blijven voorlopig geopend

Het faillissement heeft eveneens betrekking op de webwinkels, waaronder die van Typhone. Het bankroet is naar eigen zeggen het gevolg van de resultaten die ‘onvoldoende verbeterden’, ondanks investeringen in omnichannelsystemen en een nieuw winkelinterieur. Ook staat de omzet onder druk door de concurrentie van telecomaanbieders en de nieuwe telecomwet, waarbij het aanbieden van ‘gratis’ telefoons bij een abonnement aan banden is gelegd. Alle winkels blijven voorlopig geopend. De curatoren onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart.

Phone House investeerde eind vorig jaar nog in een nieuw winkelconcept. Voormalig Relevant Holdings-cco Wouter van der Ley zei destijds nog dat de resultaten verbeterd waren sinds de overname door Relevant Holdings. “In de oude Phone House werd heel erg gedacht vanuit volume, verkopen. Dat is overgegaan naar waarde toevoegen voor de consument, problemen oplossen, advies geven.”

De Nederlandse tak van Phone House werd in 2015 door Dixons Carphone verkocht aan Relevant Holdings. Een jaar eerder werden bij een reorganisatie al eens 50 winkels gesloten.

Franchise niet onder faillissement

Bijna alle winkels in het noorden zijn van franchisenemers en vallen derhalve niet onder het faillissement. Phone House heeft onder meer winkels in Klazienaveen, Emmen, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Beilen, Steenwijk, Hardenberg en Assen.

(Bron: RetailNews.nl)Back To Top