EEM Groepenkasten

Pinksterdagen 2016 koudste sinds tachtig jaar

weerplazaKlazienaveen – De eerste en tweede pinksterdag van het jaar 2016 gaan de boeken in als de koudste sinds tachtig jaar. In de regio Klazienaveen zal de temperatuur vandaag maximaal een graad of 11 à 12 kunnen bereiken. Ook morgen de tweede pinksterdag, en dinsdag, ook wel eens derde pinksterdag genoemd, zal de temperatuur niet veel hoger uitkomen dan een schamele 12 à 13 graden.

Koudste top drie

Hiermee komen de beide Pinksterdagen van dit jaar in de top drie van koudste pinksterdagen sinds 1901 gemeten. Het record van 31 mei 1936 met een maximumtemperatuur van 11,6 graden blijft waarschijnlijk overeind, volgens de meteorologen van Weeronline en Weerplaza. Het koudste pinksterweekend ooit wordt het overigens niet. De twee pinksterdagen komen gemiddeld uit op zo’n 8,5 graden, ruim een graad hoger dan het record dat stamt uit 1907. Toen was het gemiddeld 7,3 graden tijdens het pinksterweekend.

Afnemende wind

Met hooguit 12 graden verlopen de pinksterdagen bijna even koud als pasen en kerstmis en voelt het zelfs een stuk kouder aan door de stevige noordwestenwind. Voor de vakantiegangers die er in eigen land met een tent op uit trekken, is het nodig om een wat dikkere slaapzak te gaan gebruiken, want s’nachts liggen de minimale temperaturen in het binnenland rond een graad of 5. Op pinkstermaandag ligt de temperatuur een graadje hoger en zal het iets zachter gaan aanvoelen doordat de wind gaat afnemen.

De 14 daagse weersverwachting voor Klazienaveen

De komende dagen neemt de bewolking toe en is de kans op neerslag hoog in Klazienaveen, met morgen regen en woensdag kans op onweer. De temperatuur stijgt tot 18 °C overdag en 6 °C ’s nachts. De wind draait geleidelijk naar het zuidwesten en is matig, windkracht 4. tegen het eind van de week zullen de temperaturen weer richting de normale waarden gaan van zo rond de 18 a 19 graden.

(Bron: weerplaza.nl)Back To Top