EEM Groepenkasten

Pinksterweekend aangenaam warm en zonnig

lente zomer voorjaar zon bloei pixabayHet pinksterweekend wordt aangenaam warm en vrij zonnig. Dat meldt Weeronline.nl. Vandaag beleven we een dip met maximum temperaturen van slechts 13 tot 18 graden. In Zuidoost-Drenthe wordt het rond de 17 graden. Morgen eenzelfde weerbeeld, maar vanaf zaterdag zit de temperatuur weer in de lift. Met Pinksteren zal het kwik stijgen tot 20-23 graden met veel zon.

Koele lucht

Na een nog vrij warme en zonnige dag gisteren doet het zomerachtige weer vandaag (donderdag, red.) een stapje terug. De wind zoekt de noordhoek op en blaast daarmee koele lucht vanaf de Noordzee over ons land. Het wordt 15 graden op de Wadden, 16-17 in de noordelijke provincies en 19-22 in het zuiden en oosten. Het waait vrij krachtig in het binnenland tot krachtig aan de kust. Daardoor voelt het een stuk frisser aan dan gisteren. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en vooral landinwaarts komen enkele buien voor.

Mooi pinksterweekend na donderdagdip

Net als vorige week donderdag belooft ook vandaag de koelste dag van de week te worden. Het kwik stijgt naar 13-18 graden en er staat een stevige noordelijke bries. Hiermee is het een paar graden frisser dan de normaal van 16-19 graden.

Het pinksterweekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. De temperatuur loopt daarbij wat op. Zaterdag wordt het 15-20 graden en zondag 17-22 met de hoogste waarden in het oosten en zuiden van het land. Op maandag wordt het 19-23 graden en is er, naast veel zon, landinwaarts ook kans op een bui.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top