EEM Groepenkasten

Piratenzender ‘De Blauwe Fazant’ wordt een week legaal voor MS-patiënte Maxime

Maxime Hoeberichts KlazienaveenKlazienaveen-Noord – Radio ‘De Blauwe Fazant’, een piratenzender uit Klazienaveen-Noord, gaat een week legaal uitzenden. Vanaf zaterdag 20 oktober 09.00 uur tot zaterdag 27 oktober 24.00 uur is het radiostation continue in de lucht. Het doel is om geld in te zamelen voor MS-patiënte Maxime.

Een heel team van DJ’s staat klaar om die week in actie te komen. Naast de echte piratenhits wordt ook veel muziek uit de jaren ’60 en ’70 gedraaid. ‘De Blauwe Fazant’ is te beluisteren op de FM op 105.0 Mhz.

Ontstaan

Etherpiraat Lex Hoving begint in zijn jeugdjaren al met radio maken. Met een zender van 40 Watt zendt hij vanuit zijn huis in Klazienaveen-Noord urenlang muziek uit. Onder meer veel klassiekers uit de jaren ‘60 en ‘70. De toenmalige Radio Controle Dienst (RCD) maakte daar in 1979 een einde aan. Toch blijft het uitzenden via de ether hem nog steeds kriebelen.

Bij het 40-jarig dienstverband bij de Noritfabriek in Klazienaveen ontstaat het idee om het uitzenden weer op te pakken. Door er een evenement van te maken bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke zendvergunning te verkrijgen. Met de bonus van het werk en een eigen investering, is een week lang – 24 uur per dag – ‘De Blauwe Fazant’ weer te horen. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Maxime.

Lees ook: Flinke donatie voor MS-patiënte Maxime Hoeberichts

Voor het goede doel

De 29-jarige Maxime uit Klazienaveen heeft al enkele jaren MS. Een zogenoemde HSCT behandeling kan haar MS stoppen en in veel gevallen voor verbetering zorgen. Zorgverzekeraars willen deze behandeling niet vergoeden. Via crowdfunding probeert zij geld in te zamelen voor een behandeling in Zweden.

Lex Hoving stuit per toeval op haar schrijnende verhaal. Hij besluit daarop zijn radioplannen te combineren met het inzamelen van geld voor de behandeling van Maxime.

Wil je meer weten of wil je misschien een donatie geven? Kijk dan op www.maxtegenms.nl.

Iedereen is welkom

Tijdens de radioweek is iedereen welkom bij zijn studio aan De Weerdstraat 23 in Klazienaveen-noord. De studio is buiten opgesteld, en mensen worden verwelkomd met een hapje en een drankje. De bedoeling is natuurlijk dat bezoekers doneren voor het goede doel. Dat hoeft geen groot bedrag te zijn. Ook alle kleine beetjes tellen. Mensen kunnen tijdens de uitzending ook plaatjes aanvragen en een bedrag over maken.

(Afbeelding: Website MaxTegenMS.nl)

Tripadvisor NL 600x300
from to
Algemeen


Back To Top