EEM Groepenkasten

Plan kunstijsbaan Hoogeveen goedgekeurd

ijsbaan kunstijsbaan hoogeveen drentheHoogeveen – De plannen voor een kunstijsbaan in Hoogeveen zijn goedgekeurd door Gedeputeerde Staten, die 5 miljoen euro in het plan wil stoppen.

Het vernieuwde plan voldoet aan de voorwaarden, waardoor het in aanmerking komt voor een subsidie van de provincie. Provinciale Staten moet daarvoor nog wel instemmen met deze subsidie. Het verzoek daarvoor wordt op 28 juni besproken en op 12 juli valt dan het besluit.

Plannen afgekeurd

Eerder dit jaar werden de plannen van Hoogeveen, net als die van Assen, nog afgekeurd. Ze zouden niet robuust genoeg zijn, was het oordeel. Hoogeveen heeft daarop de plannen aangepast en die zijn nu goedgekeurd. Assen gaat de plannen echter niet aanpassen. Volgens woordvoerder Henk Kersten staat de gemeente Assen vierkant achter het plan voor Ice World Drenthe zoals dat nu is ingediend. “Het plan van december is het plan waarmee de provincie het moet doen.”, aldus Kersten.

De ijsbaan in Hoogeveen

De ijsbaan krijgt een 400-meter baan met een 30×60 binnenbaan voor bijvoorbeeld ijshockey, shorttrack, schoolschaatsen en aangepast sporten. De baan kan ook gebruikt worden door bijvoorbeeld de skeeler- en skatesport en incidenteel voor evenementen.

Kijk voor meer informatie op de website www.kunstijsbaanhoogeveen.nl of op de Facebookpagina ijsbaanhoogeveen.

(Bron: RTV Drenthe / Afbeelding: website kunstijsbaanhoogeveen.nl)Back To Top