EEM Groepenkasten

Plannen voor tol in Duitsland blijven ongewijzigd

a37 snelweg autoweg duitsland tol tolheffingDuitsland – Het omstreden tolplan in Duitsland wordt niet verder aangepast. Dat kregen de 5 burgemeesters in de grensstreek gisteren in Berlijn te horen.

De burgemeesters van Oldenzaal, Losser, Dinkelland, Nordhorn en Bad Bentheim waren gisteren met de trein naar de Duitse hoofdstad gereisd om met de Duitse politici in gesprek te gaan over de invoering van tol op de Duitse wegen. Het vijftal verzet zich met hand en tand tegen de Duitse tolplannen.

Tol op Duitse snelwegen

Het gesprek leverde echter niets op. Vertegenwoordigers van het CDU en de SPD lieten weten dat het tolplan niet verder wordt aangepast. In een eerder instantie werd het plan nog iets aangepast na felle bezwaren vanuit onder andere Nederland. Dit heeft erin geresulteerd dat er straks alleen nog maar tol op de Duitse snelwegen betaald moet worden.

Politiek compromis

Theo Schouten, burgemeester van Oldenzaal, liet weten prima gesprekken met het CDU en de SPD te hebben gevoerd. Volgens hem zijn de partijen het roerend met elkaar eens, maar is er politiek compromis met het CSU gesloten. Hierdoor blijven de plannen zoals ze nu zijn.

Toch gaat Schouten niet bij de pakken neer zitten. Hij sluit niet uit dat er na de Duitse verkiezingen een nieuw regeerakkoord wordt gesloten waarin alsnog afstand wordt genomen van het plan. Volgens Schouten staan de opbrengsten van het tolplan niet in verhouding tot de kosten van de invoering.

(Bron: RTV Oost)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top