EEM Groepenkasten

Plannen woningbouw bij Scholtenszathe nieuw leven ingeblazen

Landgoed Scholtenszahte Klazienaveen-Noord Google MapsKlazienaveen-Noord – Nadat het bijna 10 jaar heeft liggen verstoffen, worden de nieuwbouwplannen bij Landgoed Scholtenszathe in Klazienaveen-Noord weer uit de kast gehaald.

Samen met de gemeente Emmen gaat grondeigenaar Aus BV proberen het terrein beschikbaar te maken voor 14 woningbouwkabels en maximaal 5 lichtwoningen. Om dit te kunnen realiseren is een herbestemmingsprocedure nodig, hetgeen zo’n 9 maanden in beslag zal gaan nemen.

Bestemmingsplan

Een Brabantse projectontwikkelaar lanceerde in 2009 plannen voor het realiseren van 24 luxe buitenplaatsen op Landgoed Scholtenszahte en nog eens 10 woningen bij het dorp. Doordat er onvoldoende draagkracht was, bloedde dat plan dood. De grondeigenaar wil de huidige percelen wel ontwikkelen, maar voor veel minder woningen en voor bouwvormen die elders in de gemeente niet zijn toegestaan. Daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Landgoed Scholtenszahte

Landgoed Scholtenszahte is ontstaan in 1998 uit de omvorming van de voormalige Maatschappij Klazienaveen. Het landgoed is vernoemd naar de vroegere eigenaar en vervener Willem Albert Scholten. De gronden bleken na de ontginning uitermate geschikt te zijn voor landbouw. Het totale oppervlakte van het landgoed is zo’n 1.000 hectare, waarvan een derde gedeelte bos is.

De plannen omvatten in eerste instantie niet alleen woningbouw, maar ook een luxueus hotel, een golfbaan en zorgappartementen. Door die initiatieven is later definitief een streep gezet.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top