EEM Groepenkasten

Pokémon GO houdt Klazienaveense jeugd in zijn greep

pokemon-go-in-klazienaveenKlazienaveen – Sinds de rage van de nieuwe Pokémon GO game de kop heeft opgestoken zie je ze overal: groepen jongeren die door het centrum slenteren en hun ogen niet van hun smartphone af kunnen houden. Wat er aan de hand is? Niks eigenlijk, gewoon een stel fanatieke Pokémonjagers.

Zeer verslavend

Pokémon GO is een spel waarmee je met je smartphone op een soort monstertjes jaagt. Die bevinden zich op allerlei locaties over de hele wereld. Ook in Nederland, ook in Klazienaveen. Het is een spel voor je smartphone waarmee je naar buiten moet, de echte wereld in. Het is dé rage van 2016 over de hele wereld en sinds deze maand houdt het ook de jeugd in Nederland in zijn greep. Op bovenstaande foto zie je een groepje jongeren bij de Kruikerk in Klazienaveen, tussen het Esdal College en het oude marktplein. De Pokémons zitten echt overal. Wie die beestjes wil vangen zal dus naar buiten moeten. Het spel is zwaar verslavend, geeft de jeugd grif toe. Er is onlangs al iemand ontslagen omdat hij meer met het spel bezig was dan met zijn werk.

Grote afstanden

Om sommige Pokémons te vangen moet je grote afstanden afleggen voordat je ze tegenkomt. Je blijft er lekker fit bij, zeker als je normaal veel binnen zit te gamen. Nu game je tenminste buiten en ben je in beweging. Ook ontmoeten de gamers andere zoekers en komen ze er zo makkelijk mee in gesprek. Of het echt sociaal is, is nog maar de vraag, want de jeugd haalt z’n ogen niet meer van het scherm van hun smartphone af.

Ook in de grote steden is het raken. Slierten jongeren slenteren achter elkaar van de ene plek naar de andere plek. Er heerst maar één motto: “Gotta catch ‘em all!”Back To Top