EEM Groepenkasten

Politie adviseert: ICE – in case of emergency

ice - in case of emergencyRegio – Regelmatig geeft de politie allerlei adviezen in zake veiligheid, ongevallen, noodsituaties of andere situaties. Dit keer geven ze advies op facebook over ICE – In Case of Emergency, ofwel wie ze moeten of kunnen bereiken in geval van nood. Dit is een advies dat eigenlijk iedereen even zou moeten lezen.

ICE – In Case of Emergency

Regelmatig komen wij, maar ook andere hulpdiensten, uit bij een ongeval of andere noodsituaties waarbij wij mensen, zoals familie of vrienden, willen inlichten.
Nog niet zo lang geleden konden de hulpdiensten dit gemakkelijk vinden, omdat personen in een telefoon werden aangegeven als “ICE”, In Case of Emergency. Dit was ook bekend bij de hulpdiensten. Tegenwoordig is het zo dat veel telefoons vergrendeld zijn met een code of zelfs met een vingerafdruk. Hulpdiensten kunnen vaak de telefoon niet ontgrendelen en weten dan ook niet wie ze moeten bellen.

– APPLE iOS
Ga naar de app ”gezondheid”, ga naar je Medische ID (rechts onderin). In dit scherm kun je een contact toevoegen voor noodgevallen en je kunt gelijk een relatie aan de persoon toevoegen.
Wanneer de hulpdiensten nu gegevens nodig hebben kunnen zij die makkelijker vinden. Bij een vergrendeld scherm zie je links onderin “Noodgeval”. Je klikt erop en dan krijg je, links onderin, “*Medische ID” te zien. Klik hierop en dan worden de gegevens, welke je hebt ingevoerd, zichtbaar en zo kunnen de hulpdiensten de gegevens zien en weten zij wie ze moeten bellen!
LET OP: Dit geldt alleen voor de Iphone vanaf het type 4S en voorzien van iOS8 en hoger.
De app is niet te downloaden in de AppStore. Het maakt deel uit van het standaard pakket van iOS 8

– ANDROID
Ga naar contacten. Ga naar groepen. Ga naar: ICE contact bij nood. Klik op de Button om contact toe te voegen. Klik op contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon. Sla je aanpassingen op.
Je zult nu zien dat als je telefoon vergrendeld is, je rechts onderin op noodgeval kunt duwen, in dat menu kun je een noodnummer bellen zoals 112. Maar als je nogmaals links onderin klikt, zie je de ICE contact personen.

Laten we er samen voor zorgen dat wij de mensen op de hoogte brengen die jij wilt, op het moment dat jij dit zelf niet kan aangeven. DEEL DIT BERICHT AUB.

(Bron: facebookpagina Politie Zuidoost-Drenthe)Back To Top