EEM Groepenkasten

Politie: Niet ramen krabben? Bijna 400 euro boete!

ramen krabben ruiten krabben winter bevrorenBij het rijden met bevroren ruiten en spiegels brengt je niet alleen jezelf, maar ook andere in gevaar, waarschuwt de politie. Bovendien riskeer je daarmee ook nog eens een fikse boete die kan oplopen tot wel € 380,00!

Deze week, met ’s nachts vaak matige tot zelfs strenge vorst, is het voor automobilisten vaak krabben geblazen. Veiligheid gaat echter altijd voor alles. Breng jezelf en andere weggebruikers niet in gevaar door je ramen niet goed schoon te maken, waarschuwt de politie.

Niet eenvoudig

De regels en het boetesysteem rond het krabben zijn nog niet zo eenvoudig. In het algemeen geldt: zorg voor zo veel mogelijk zicht. Sommige politieteams in het Noorden letten daar nu net wat meer op.

De boetes kunnen verschillen. Bij ‘onvoldoende zicht door voorruit en/of voorste zijruiten’ is de boete € 230. Bij spiegels die niet in orde of niet ijsvrij zijn bedraagt de boete € 140.

Achterste zijruiten

De achterste zijruiten van een auto hoeven niet per se ijsvrij te zijn, aldus een woordvoerder van het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie). De reden daarvoor is dat er namelijk ook auto’s zijn zonder achterste zijruiten. Daarvoor moeten dan in dit geval de spiegels wel geheel schoon zijn.

Hetzelfde geldt voor de achterruit van een auto. Ook die is niet in iedere auto aanwezig. Dat mag. Ook dan moet je wél goede spiegels hebben. Voor de veiligheid is het natuurlijk beter om altijd alle ruiten, ook de achterste ruiten, helemaal schoon te maken, want dan heb je nou eenmaal meer zicht.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top