EEM Groepenkasten

Politie waarschuwt: aantal inbraken op kerstdagen veel hoger

kaars-kerst

Regio – Als families elders aan een kerstdiner bezig zijn of gezellig onder een kerstboom zitten, slaan inbrekers twee keer vaker hun slag, blijkt uit gepubliceerde politiecijfers. Volgens deze cijfers begint de piek met inbraken zo rond 18.00 uur en duurt gemiddeld tot 21.00 uur.

De politie adviseert dan ook om maatregelen te treffen en laat de vreugde van het kerstfeest niet omslaan in een enorme kater. De kerstdagen zijn erg geliefd bij het dievengilde. Een oud-inbreker geeft nu preventie-adviezen omdat hij er juist in deze periode ook op uit trok. Het is twee keer zo hard werken voor het inbrekersgilde. Dit zijn namelijk de dagen waar ze het van moeten hebben. Ze weten dat er heel veel mensen afwezig zijn naar familie en willen zelf ook een kerstpakket.
De kerstdagen zijn de ideale omstandigheden voor inbrekers om toe te slaan. Het is vroeg donker en vaak wordt er ook al (illegaal) vuurwerk in deze periode afgestoken. Mensen kijken in deze periode dus niet raar op als een deur of raam met een forse klap wordt opengemaakt. Als het regent of sneeuwt is het helemaal ideaal, want dan zijn er nog minder mensen op straat.

De politie adviseert mensen dan ook dringend om vooral wat maatregelen te nemen. De allerbelangrijkste regel is om het huis er niet onbewoond uit laten zien. Laat de normale verlichting aan, brandende kaarsen zijn een minder goed idee, en laat bijvoorbeeld glazen en eventuele versnaperingen op tafel staan. Schakel de tv met beeld en geluid aan en licht indien mogelijk, de buren in om een oogje in het zeil te houden.
Fijne Kerstdagen.

(Bron: politie.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top