EEM Groepenkasten

Politie waarschuwt opnieuw om alert te zijn op internetfraude

computer, toetsenbord, fraude, internetoplichtingKlazienaveen/Regio – De politie waarschuwt opnieuw om alert te zijn op internetfraude. Alle langere tijd zijn er criminelen bezig die op een slinkse wijze proberen toegang te verkrijgen tot computers van argeloze computergebruikers.

De meestal vanuit het buitenland opererende criminelen zoeken telefonisch (babbeltruc) contact met hun doelwitten en doen zich hierbij voor als medewerkers van Microsoft. Op deze wijze proberen ze toegang tot de computer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen, tevens bieden de oplichters een voordelige anti-virusscanner aan wat bij hun te koop is. Na het installeren van deze software verkrijgen zij op deze slinkse wijze toegang tot de computer van de argeloze computergebruiker.

Advies

Op de hier beschreven wijze zal Microsoft in ieder geval geen contact opnemen met gebruikers over een virus of het verwijderen ervan. De politie geeft dan ook het advies om niet met deze mensen in zee te gaan en het gesprek te beëindigen. Verstrek vooral geen inloggegevens aan deze personen, want in heel Noord-Nederland zijn al diverse aangiften en meldingen bij de politie binnengekomen. Bij deze gesprekken is er door de criminelen al veel geld buitgemaakt bij argeloze burgers. Hang dus onmiddellijk op en neem direct contact op met 0900-8844.

Meer informatie: politie.nl

(Bron: emmen.nu)Back To Top