EEM Groepenkasten

Politie zoekt getuigen in onderzoek Stieltjeskanaal

politie mercedes stieltjeskanaal klazienaveen dode manKlazienaveen – De politie zoekt getuigen in hun onderzoek omtrent de dode man die afgelopen vrijdag in de kofferbak van zijn auto in het Stieltjeskanaal is gevonden. Heb jij bovenstaande auto gezien tussen donderdagavond 30 maart 18:00 uur en vrijdagochtend 31 maart 5:45 uur? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees ook: Slachtoffer Stieltjeskanaal is man uit Klazienaveen

Onderzoek dodelijk slachtoffer Stieltjeskanaal in volle gang

De politie en het Openbaar Ministerie zijn vrijdag 31 maart een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart nadat een levenloos lichaam werd aangetroffen in een auto in Stieltjeskanaal.

Een voorbijganger trof vrijdagmorgen 31 maart rond 5:45 uur langs het Stieltjeskanaal tussen Dalen en Coevorden een auto half in het water aan en waarschuwde vervolgens de hulpdiensten. In het voertuig vonden agenten een overleden persoon.

Doodsoorzaak

Het lichaam van het slachtoffer is onder verdachte omstandigheden aangetroffen. De politie gaat er dan ook vanuit dat de persoon door een misdrijf om het leven is gebracht. Door de officier van justitie is het lichaam in beslag genomen. Dat is nodig, omdat er onderzoek gedaan wordt naar de doodsoorzaak van het slachtoffer. Onderdeel van dat onderzoek zijn een röntgenologisch onderzoek en sectie. Dat onderzoek vindt dit weekend plaats.

Sporenonderzoek

De politie is direct na het aantreffen van de auto gestart met een onderzoek. Daarbij is de weg enkele uren afgesloten geweest. Een politiehelikopter kwam ter plaatse om beelden vanuit de lucht te maken. Vrijdag is op de locatie waar de auto is aangetroffen sporenonderzoek verricht door de Verkeersongevallenanalyse en forensische opsporing van de politie. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook vindt sporenonderzoek in de auto plaats. Daarnaast wordt een buurtonderzoek gehouden. Zowel het buurt- en sporenonderzoek zijn nog niet afgerond.

Auto gezien?

De aangetroffen auto betreft een donkerkleurige Mercedes Benz 300 SE. Dat is een ouder type auto, zoals ook op bijgevoegde foto’s zichtbaar is. De auto is voorzien van het kenteken PV-20-HT. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze auto tussen donderdagavond 18:00 uur en vrijdagochtend 5.45 hebben gezien.

TGO

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is een speciale structuur voor de aanpak van complexe rechercheonderzoeken. In zo’n team zijn diverse specialisten vertegenwoordigd. Het team bestaat in dit geval uit ongeveer 20 rechercheurs.

Tips

Heb jij informatie over de auto of andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie in Noord-Nederland via 0900-8844. Wil je de informatie liever anoniem delen, bel dan met 0800-7000 of bel voor een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999. Alle gedeelde informatie over dit onderzoek is terug te vinden in een dossier op politie.nl.

(Bron: politie.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top