EEM Groepenkasten

Politieauto rijdt man aan op de Brugstraat **UPDATE**

ambulance, hulpdienstenKlazienaveen – Vrijdagavond rond 18.20 uur is een 71-jarige man door een politieauto aangereden op het zebrapad aan de Antares, net na de kruising met de Brugstraat.

Hierbij heeft een politieagent de voetganger aangereden die op dat moment de weg over stak. De politieagent was op weg naar het politiebureau in Emmen om daar dienst te gaan draaien.

Ambulance en traumaheli waren snel ter plaatse. De traumaheli is bij het benzine tankstation geland. Nadat er eerste medische hulp aan het zwaargewonde slachtoffer is verleend, het slachtoffer is daarbij gereanimeerd, is hij met spoed overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Vanuit de politie is er contact met de naaste familie van de voetganger. Zij proberen hen zo goed mogelijk bij te staan.

Onderzoek

Over de juiste toedracht van het gebeurde is nog niet veel bekend. Waarschijnlijk heeft de bestuurder de voetganger op de slecht verlichtte zebrapad over het hoofd gezien.

De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten en het Openbaar Ministerie hebben rechercheurs van een ander district de opdracht gegeven om de betrokken agent als verdachte te horen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

(Video: Meternieuws/YouTube)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top