EEM Groepenkasten

Poolse Krakau favoriete stedentrip-bestemming voor 2014

krakau polen engelenburchtHet Poolse Krakau is de favoriete stedentrip-bestemming voor 2014, zo bepaalden de bezoekers van reiswebsite Zoover in een online enquête. Vooral de luxere hotels, de sfeer en de cultuur die deze minder bekende citytrip-bestemming te bieden hebben konden op de waardering van de stedentrippers rekenen.

Ook op de tweede en derde plek vinden we minder voor de hand liggende bestemmingen voor culturele citytrips Sevilla (Spanje) en Venetië.

Naast een acceptabel prijsniveau vindt men in Krakau ook tal van bezienswaardigheden, waarvan de Wawelburcht, de Mariakerk, de Raadhuistoren en het “Sukiennice” (de Lakenhallen) de bekendste zijn. Uitpuffen van een dag sightseeing doet met op een van de terrasjes op de grote markt.

Sevilla is vooral een aanrader voor tapasliefhebbers,en heeft een beroemde stierenvechters-arena waar men rondleidingen geeft. Verder zijn de Giralde en de Tore del Oro (Gouden Toren) echte toeristentrekkers. Bijkomend voordeel: Sevilla is wat minder toeristisch dan Spaanse stedentripklassiekers als Madrid en Barcelona.

Venetië is vooral onder stellen populair vanwege het romantische karakter. Varen in een gondel is overigens erg prijzig, en je kunt in deze Italiaanse stad over de hoofden lopen… Niet iets waar iedereen tijdens zijn vakantie op zit te wachten.

De Top 10 Citytrips:

  1. Krakau
  2. Sevilla
  3. Venetië
  4. Brugge
  5. Rome
  6. Wenen
  7. Barcelona
  8. Maastricht
  9. Praag
  10. Berlijn

Het is voor het eerst dat een bestemming in eigen land de Top 10 haalt; alhoewel, in Maastricht waan je je soms ene klein beetje in het buitenland. Vooral de sfeer en omgeving van de Limburgse stad scoorden goed onder de Zoover bezoekers.

De kleinere stedentrip-bestemmingen lijken dus duidelijk terrein te winnen ten opzichte van de klassieke citytrip-steden als Rome, Barcelona, Praag en Berlijn. Dit ziet men ook terug in de jaarlijkse Stedentrip Top 10 die reisgids Lonely Planet jaarlijks uitgeeft. De Letse hoofdstad Riga en Zurich verdienden een plekje op hun jaarlijkse vakantie-tips.Back To Top