EEM Groepenkasten

Presentatie ‘Canon van Emmen’ op 9 oktober in Atlastheater

hunnebed d45 emmerdennen canon van emmenEmmen/Klazienaveen – Op 9 oktober 2016 wordt het boek Canon van de gemeente Emmen, een initiatief van ErfgoedNetwerk Emmen, in het Atlastheater gepresenteerd.

Onder leiding van eindredacteur Sis Hoek heeft onder andere Jans Jagt uit Klazienaveen een verhaal. een ‘venster’, geschreven over de geschiedenis van de gemeente Emmen. Samen met Jans Jagt hebben de auteurs Marcel Bulte, Tonko Engelsman, Sis Hoek, Cobi de Jonge, Ger de Leeuw, Bé Mensingh, Piet Naber, Herman Posthumus en Johan Withaar in totaal 52 verhalen, ‘vensters’ over de geschiedenis van de gemeente Emmen geschreven.

Canon van Emmen

In 52 ‘vensters’, verdeeld over 10 historische tijdvakken, worden gebeurtenissen en/of personen die belangrijk en/of uniek voor de gemeente Emmen waren, beschreven. De ‘vensters’ laten zien hoe de gemeente Emmen is geworden tot de gemeente waarin we nu leven.

Vensters

Het bijzondere van de 52 ‘vensters’ is, dat elk onderwerp met een beeld of monument begint dat met het thema te maken heeft. Tevens zijn bij een groot aantal ‘vensters’ gedichten van Emmer dichters opgenomen. Aan het einde van bijna elk venster wordt een overzicht gegeven van literatuur om zich in het onderwerp verder te verdiepen.

Voor meer informatie, kijk dan ook even op: www.uitgeverijdrenthe.nl of op de Facebookpagina ‘Canon van Emmen‘.

(Bron/foto: uitgeverijdrenthe.nl)Back To Top