EEM Groepenkasten

Presentatie Jans de Vries over inrichtingsplannen Bargerveen

zwartemeer bargerveen buffer noordKlazienaveen – Boswachter Jans de Vries geeft op zaterdag 25 maart een presentatie over de inrichtingsplannen van het Bargerveen in de bibliotheek Klazienaveen.

Bargerveen: zonder Hoogwater geen Hoogveen

Het Bargerveen is een uniek natuurgebied van 2100 hectare. Eén van de laatste nog resterende hoogveengebieden in Noordwest Europa. Om dit te behouden houden, moet er wel wat gebeuren. Want het Bargerveen loopt langzaam leeg. Het grondwater lekt weg naar de lager gelegen gronden. Daardoor klinkt de veengrond in en kan het veenmos niet meer groeien. En dus kan er geen nieuw veen worden gevormd.

Er kwamen plannen om de grondwaterstand te verhogen. Eén van deze plannen is de aanleg van een waterbuffer (Buffer Noord) tussen het Bargerveen en het dorp Zwartemeer. Langs de grens met Duitsland word een 1600 meter lange kade van zand en leem aangelegd voorzien van een nieuw fietspad.

Boswachter Jans de Vries vertelt over dit bijzondere gebied. De schrijver van het nieuwe boek Bargerveen, Ben Heijnen, geeft ook een korte toelichting op zijn eerste boek.

Gratis toegang

De presentatie begint om 15.00 uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Klazienaveen aan de Van Echtenstraat 24 in Klazienaveen. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Wat: lezing over het Bargerveen
Waar: Bibliotheek Klazienaveen
Wanneer: zaterdag 25 maart 2017 van 15.00 tot 16.30 uur

Bibliotheek Klazienaveen

Van Echtenstraat 24
7891LM Klazienaveen
Telefoon: (0591) 312 915
E-mail: info@bibliotheekklazienaveen.nl
Website: www.bibliotheekklazienaveen.nl

Uitgaan


Back To Top