EEM Groepenkasten

Presentatie over Oud Klazienaveen door Gerrie van der Veen

trambrug klazienaveen met autosKlazienaveen – Op donderdagavond 10 maart is er in Bibliotheek Klazienaveen een avond over de geschiedenis van Klazienaveen. Omdat er veel belangstelling voor deze activiteit is, wordt deze gehouden in de grote zaal van het Esdal College.

Tweede avond

Alle kaarten voor deze avond zijn inmiddels vergeven. Door dit enorme succes is er besloten om een 2e avond te organiseren en wel op donderdag 21 april aanstaande, wederom in de grote zaal van het Esdal College. Ook deze avond zal beginnen om 19.30 uur en de toegang is wederom gratis. Wel dient u zich van te voren even aanmelden bij de Bibliotheek Klazienaveen. Doe dit wel snel, want er staan inmiddels alweer bijna 70 mensen op de wachtlijst voor de tweede avond en ook nu geldt: vol = vol!

Presentatie door Gerrie van der Veen

In een PowerPoint presentatie krijgt het publiek vele plaatjes te zien over oud Klazienaveen. Vele daarvan dateren uit de jaren 50/60/70, er zijn echter ook afbeeldingen te zien van meer dan 100 jaar oud die dateren uit de beginperiode van het dorp.

Het fotomateriaal is beschikbaar gesteld door Jan Hendriks en Johnny Moes van de populaire facebookpagina ‘Oud Klazienaveen, de enige echte’ en door Lammert Schoonewille van de Werkgroep Historisch Klazienaveen. Samen met amateurhistoricus en bibliotheek medewerker Gerrie van der Veen, die de avond ook zal presenteren, stelden zij de presentatie samen.

Werkgroep Historisch Klazienaveen

De bijeenkomst is georganiseerd door Bibliotheek Klazienaveen in het kader van Emmen Culturele Drentse Gemeente. Tijdens de avond zal ook de kersverse Werkgroep Historisch Klazienaveen zich presenteren. Voor het eerst treedt zij naar buiten.

De avond begint om 19.30 uur, de entree is vrij. Echter, de gratis kaartjes moeten van tevoren even gehaald worden bij Bibliotheek Klazienaveen aan de Van Echtenstraat 24.

Voor meer informatie of opgeven:

Bibliotheek Klazienaveen
Van Echtenstraat 24
Telefoon: 0591-312915
E-mail: info@bibliotheekklazienaveen.nl

erfgoednetwerk logoLogo-Historisch-Klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top