EEM Groepenkasten

Presentatie souvenirboek ‘Klazienaveen 2016 – Het jaar van herinneringen’

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringenKlazienaveen – Aanstaande donderdag 1 juni presenteert de Stichting Historisch Klazienaveen het souvenirboek ‘Klazienaveen 2016 – Het jaar van herinneringen’ vanaf 19.00 uur in boekhandel Bruna Klazienaveen.

Van Goede Grond

Ook in Klazienaveen zijn in het jaar van Emmen Cultureel Drentse Gemeente de nodige activiteiten georganiseerd onder het thema ‘Van Goede Grond’.
Zo is de jaarlijkse activiteit van de Artistieke Markt 2016 aangegrepen om extra activiteiten te ontplooien. De Kunstbeweging uit Emmen zocht daartoe samenwerking met de Stichting Erfgoed Netwerk Emmen en van daaruit is gekeken wat er aan extra activiteiten op het vlak van vooral geschiedenis en erfgoed gedaan zou kunnen worden in Klazienaveen. Uit deze samenwerking kwamen meerdere activiteiten voort.

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

Diverse activiteiten

Zo waren er openbare bijeenkomsten in de bibliotheek over oud Klazienaveen, thema-bijeenkomsten in de buurthuizen over de geschiedenis in de eigen wijk, jongeren in actie met GuerillaPoëzie, het Klazienaveenlied werd vorm gegeven, de actie ‘Onze Monumenten’ werd onder de aandacht gebracht, de Artistieke Markt vond plaats met cultuur-historische accenten, de lokale geschiedenis werd op educatieve wijze op basisscholen uitgedragen, er was een expositie en het geheel aan activiteiten werd onder grote belangstelling afgesloten met het Verhalenfestival in het Esdal College in Klazienaveen. De vele deelnemende organisaties en honderden bezoekers en betrokkenen hebben een belangrijke bijdrage geleverd in het slagen van al deze activiteiten en hebben er een echt Klazienaveens feest van gemaakt.

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

Stichting Historisch Klazienaveen

Niet onbelangrijk is ook de oprichting van de Stichting Historisch Klazienaveen in deze periode geweest. Klazienaveen, als grootste buitendorp in de gemeente Emmen, had geen historische organisatie. Het was dan ook een wens van het Erfgoednetwerk Emmen om ook in Klazienaveen tot een dergelijke organisatie te komen. Dat is gelukt en het is de Stichting Historisch Klazienaveen die als kleine organisatie in haar korte bestaan al flink aan de weg heeft getimmerd in Klazienaveen en dat ook zal blijven doen.

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

Souvenirboek

Van alle activiteiten in genoemd themajaar zijn foto’s gemaakt, verhalen opgetekend en bijdragen en anekdotes op uiteenlopend gebied verzameld. Nu samengebracht in dit fraai vorm gegeven 72 pagina’s tellend souvenirboek.

Het boek wordt donderdag 1 juni om 19.00 uur gepresenteerd bij de Bruna in Klazienaveen. Het boek is tijdens de introductie op donderdag 1 juni 2017 tegen het gereduceerde tarief van € 3,50 te verkrijgen. Daarna is ‘Klazienaveen 2016 – Het jaar van herinneringen’ voor het bedrag van € 4,99 te koop.

Kun je het boek niet zelf komen halen? Het boek is ook te bestellen via info@historischklazienaveen.nl. Wij sturen hem graag voor je op!

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

Informatie

Voor meer informatie en toelichting kan contact opgenomen worden met bestuursleden van de Stichting Historisch Klazienaveen: Lammert Schoonewille (06 – 53545376) of Jans Jagt (06 – 19875114).

E-mail: info@historischklazienaveen.nl
Website: www.historischklazienaveen.nl

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

souvenirboek klazienaveen 2016 - het jaar van herinneringen

Algemeen


Back To Top