EEM Groepenkasten

Presentatiegids v.v. Zwartemeer, v.v. Klazienaveen en SJO KZC’08 tweede van Nederland

voetbal, 7 tegen 7, vv ZwartemeerKlazienaveen – De Belangenvereniging Amateur Voetbalverenigingen heeft de presentatiegids van v.v. Zwartemeer, v.v. Klazienaveen en SJO KZC’08 voor het seizoen 2015/2016 landelijk uitgeroepen als tweede beste van Nederland.

De Gulden Gids Award is destijds door de BZV in het leven geroepen, en het waren tot vorig jaar dan ook bijna allemaal zaterdagclubs die een presentatiegids inzonden. Maar gelukkig is daar een kentering in gekomen en was toch zo’n 25% van de inzendingen van zondagsclubs. De kwaliteit van de ingezonden gidsen was wederom hoog, zoals al eerder gemeld: er waren juweeltjes bij.
En dat geldt zeker voor de drie prijswinnaars:

——————————————————————————————————————————————————

De nummer 1

Het maken van een presentatiegids bij de Overijsselse v.v. Den Ham moet wel een feestje zijn. In deze winnende editie schrijft de redactie dat ze zeer geïnspireerd zijn door de lovende kritieken die hebben geleid tot een tweede plaats en een eervolle vermelding van de vorige uitgaven. De jury schreef in haar rapport vorig jaar ook al dat het voor de hand ligt dat deze gids een keer gaat winnen, en dat is nu het geval. En terecht. De kritieken waren ook dit keer lovend en het is maar wat duidelijk dat men iets doet met de opmerkingen die de jury aanreikte. Qua uitvoering, opmaak, teksten en fotografie is het een zeer mooie en leesbare gids geworden. 

Het is warmte en clubliefde die naar voren komt. Aandacht voor de personen, maar zonder persoonsverheerlijking. Een gids die het verdient om na het doorbladeren, nog een goed door te lezen. Alle, maar dan ook werkelijk alle facetten binnen de club komen aan de orde. Oog voor historie, voor het heden en voor het nieuwe seizoen. En, niet in de laatste plaats, oog voor de plek in de samenleving en de rol die de club daarin heeft. Elk jaar is er een maatschappelijk thema aan de orde in deze gids en dit jaar was het de reportage over drugs, die wij als zeer indrukwekkend hebben opgemerkt. Misschien gaf dat wel de doorslag bij de bepaling van de prijzen, want bij zo´n hoog niveau moet er wel ´iets´ uitspringen. Een zeer terechte winnaar die de beloning van € 250,-‐ zeker toekomt. Proficiat!

De nummer 2 

En bijzondere presentatiegids van de voetbalverenigingen in het Drentse Klazienaveen onder de naam VIK (Voetbal in Klazienaveen).
Op prachtige wijze wordt in deze gids de samenwerking tussen de v.v. Klazienaveen, de v.v. Zwartemeer en de Samenwerkende Jeugd Organisaties KZC’08 van beide eerstgenoemde clubs in woord en beeld naar voren gebracht.

Op voortreffelijke wijze worden zowel de twee verenigingen, als de samenwerking van de jeugdafdeling in beeld gebracht. Een model waar veel clubs zich aan kunnen toetsen. Een mooie gids, veel informatie en vooral veel aandacht voor de elftalfotografie en tevens veel aandacht voor de personen die aan de zijlijn of achter de schermen veel voor de clubs doen. Als ouder hoef je er geen moment over na te denken waar je je kind wilt aanmelden als lid, wanneer dit kind voor de voetbalsport wil kiezen. Chapeau voor de samenstellers. Deze club krijgt ook een beloning van € 100,-‐

De nummer 3

De 85 jarige Sportclub Genemuiden uit de Hoofdklasse C zaterdag. Een geweldig mooie presentatiegids. Qua opmaak en druk – met reliëf print op de voorpagina -‐ was zonder meer de beste uitvoering vanuit grafisch oogpunt gezien. Strak, helder, overzichtelijk, goede indeling, zware papierkwaliteit en bovendien nog een mooie uitklap-foto van het 1e elftal als inlegvel. Als je dit zo hoort, dan is het een echte kandidaat voor de winst, maar er waren twee toch nog iets beter in de ogen van de jury. Niettemin, alle complimenten voor de samenstellers. We begrijpen goed de tekst op de voorpagina: Daarom zijn wij zo trots…  Vandaar de derde prijs met een beloning van € 100,-‐

———————————————————————————————————————————————————————————-

v.v. Zwartemeer, v.v. Klazienaveen en SJO KZC’08 maken ieder seizoen gezamenlijk een presentatiegids, en de clubs en de redactie zijn dan ook uitermate trots op deze prestatie en willen alle medewerkers en sponsoren bedanken voor het mogelijk maken hiervan.Back To Top