EEM Groepenkasten

Prijs voor Marga van der Wal van Kodokan

lies van urk, prijs Regio – Voor het organiseren van activiteiten en geven van lessen aan judoka’s met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking nam Marga van der Wal van Kodokan uit Schoonebeek gisteren de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie 2015 in ontvangst van wethouder Jisse Otter.

Normen en Waarden

Marga en alle andere vrijwilligers zetten zich met ziel en zaligheid in om iedereen te betrekken in het sociale aspect van sport en samenzijn. Marga van der Wal staat ondanks haar eigen fysieke beperkingen altijd klaar voor alle deelnemers en zorgt ervoor dat met name de G-judoka’s uit hun isolement gehaald worden. Door de judolessen worden de normen en waarden van het leven en respect naar een ieder toe uitgedragen.

Andere genomineerden

Ook de bewegingsgroep uit Emmer-Compascuum en de Stichting Studerende moeders waren genomineerd voor de Lies van Urkprijs. De bewegingsgroep uit Emmer-Compascuum is voor mensen met een lichamelijke beperkingen, zoals reuma, stijfheid en rugklachten. Zij trainen iedere donderdagochtend in de sporthal in Emmercompascuum. De groep bestaat uit 14 personen, waarvan 5 in een rolstoel. De Stichting Studerende moeders helpt jonge moeders terug naar school te kunnen gaan.

Lies van Urk

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Emmen. In haar werk en op persoonlijke titel was zij een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld. De Lies van Urk prijs is een stimuleringsprijs voor emancipatie en richt zich op participatie in het algemeen.Back To Top