EEM Groepenkasten

Proef met blauwe zone in Langestraat in Klazienaveen

blauwe zone parkeerschijf klazienaveen centrumKlazienaveen – Binnenkort wordt er in de Langestraat in Klazienaveen een proef gehouden met parkeren met een parkeerschijf. Hiervoor worden 38 parkeerplekken gebruik waar met een parkeerschijf maximaal 1 uur mag worden geparkeerd.

De bedoeling van parkeren met een parkeerschijf is om meer doorstroming op de parkeerplaatsen te creëren, zodat iedereen dichtbij de winkels kan staan om even snel boodschappen te kunnen doen.

Tegen langdurig parkeren

Al langere tijd is het de HaVeKa (Handels Vereniging Klazienaveen) een doorn in het oog dat er overal op de parkeerplekken dichtbij de winkels auto’s langdurig worden geparkeerd. Samen met de gemeente Emmen zochten ze daarom naar een oplossing. Vanaf volgende week ligt het verkeersbesluit dat hiervoor moet worden genomen 6 weken ter inzage. Daarna zal de blauwe zone worden ingevoerd.

De blauwe zone zal worden aangegeven met bebording en met blauwe strepen en loopt van Bakkerij Ten Napel langs het kanaal richting de Jumbo en op de parkeerplaatsen bij Wibra/Bakkerij Bos. Deze blauwe zone is geldig op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur, op koopavond tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De parkeerder draait bij aankomst op de parkeerplaats de parkeerschijf naar het tijdstip van aankomst en mag maximaal 1 uur parkeren.

Zeer positief

De HaVeKa heeft hiervoor overleg gehad met wethouder René van der Weide. Zij hebben het probleem voorgelegd en samen hebben ze gekeken hoe dit het beste opgelost kon worden. Uit dit overleg is de blauwe zone naar voren gekomen.

Voorzitter van de HaVeKa Dick Foorthuis is zeer positief over de samenwerking met de gemeente en de daaruit voortkomende ontwikkeling. Over een aantal weken zal de proef starten en zal worden gekeken of het inderdaad werkt. Mocht dat zo zijn, dan wordt er gekeken of dit eventueel verder uitgebreid kan worden.

(Bron: emmen.nu)







Back To Top