EEM Groepenkasten

Provincie Drenthe ruilt weg tussen Klazienaveen en Emmen met Gemeente Emmen

n862 weg tussen klazienaveen en emmenRegio – Zo goed als zeker wordt de gemeente Emmen eigenaar van de weg tussen Klazienaveen en Emmen, de N862. De Provincie Drenthe en de gemeente Emmen gaan die weg ruilen tegen de Rondweg.

De gemeente Emmen wil namelijk de weg tussen Klazienaveen en Emmen graag verdubbelen, terwijl de provincie daar niet zo happig op is. De provincie ziet er veel meer in om van de Rondweg, het gedeelte van de N391 ten zuiden en oosten van Emmen, een zogenoemde stroomweg te maken.

Werkgroep

Er is een werkgroep opgericht met daarin gedeputeerde Henk Brink (VVD) namens de provincie en de wethouders René van der Weide (Wakker Emmen) en Bouke Durk Wilms (CDA) namens de gemeente. De werkgroep is verder aangevuld met ambtenaren. Het doel van de werkgroep is te komen tot een ruil. Beleidsadviseur Martin Elfrink van de gemeente Emmen verwacht dat er over een half jaar meer duidelijkheid zal zijn.

De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben al enkele wijzigingen doorgevoerd om van de Rondweg een meer toegankelijke stroomweg te maken. De rondweg bij Emmen is al helemaal verdubbeld en er zijn al enkele ongelijkvloerse kruisingen aangelegd. Als het aan de provincie ligt mag dat tempo wel wat omhoog, want elk viaduct betekent een serie stoplichten. Daarvan heeft de Rondweg er nog al veel op dit moment.

23.000 voertuigen

De afslag met de weg Emmen-Klazienaveen en de Statenweg richting Angelslo zijn de drukste stukjes van de Rondweg. Dagelijks passeren daar zo’n 23.000 voertuigen volgens Elfrink. Precies op dat korte stukje weg zijn maar liefst 3 afslagen richting Barger-Oosterveld, terwijl met de aanleg van de ovonde bij het Stadionplein het aantal juist omlaag had moeten gaan. Het zal daarom niet vreemd zijn dat de afslag Meerdijk, bij de 2 crematoria, ooit dicht zal gaan. Wat wel zeker is, is dat de verkeerslichten bij de weg naar Klazienaveen zullen verdwijnen.

Woordvoerder van gedeputeerde Brinks Margreet Bennink bevestigt het bestaan van de werkgroep tegenover het Dagblad van het Noorden. Ze kan echter nog niets over de voortgang van het proces zeggen. Wel geeft ze aan dat zowel de provincie als de gemeente de voordelen van een ruil inzien.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top