EEM Groepenkasten

Qbuzz gaat met waterstofbussen en elektrische bussen rijden

qbuzz bussen bus openbaar vervoerDrenthe/Groningen – Qbuzz presenteert vrijdag in Groningen 2 nieuwe bussen: een elektrische bus en een waterstofbus. Qbuzz wil op termijn met 20 waterstofbussen in Drenthe en Groningen gaan rijden.

Volgens Qbuzz worden de bussen in Drenthe en Groningen steeds schoner. De nieuwste bussen voldoen op het gebied van de uitstoot aan de strenge milieunormen van de EU.

Testperiode

Het is de bedoeling dat 2 waterstofbussen, na een testperiode, vanaf de nieuwe dienstregeling in december gaan rijden op streeklijnen in Drenthe en Groningen. Daarnaast zullen 2 elektrische bussen worden ingezet als Airportlink tussen het centrum van Groningen en Groningen Airport Eelde. Dezelfde bussen zullen ook worden ingezet als stadsbus in Groningen om de bestaande lijnen te versterken.

Ontwikkeling

De provincie Groningen heeft te kennen gegeven om uiteindelijk met 20 bussen op waterstof te gaan rijden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Groningen, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, AkzoNobel, Groningen Seaports, PitPoint, High V.LO-City en FCH JU zijn bij die ontwikkeling betrokken.

De provincie Groningen, de provincie Drenthe, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen houden zich met de elektrische bussen bezig.

(Bron: emmen.nu)Back To Top