EEM Groepenkasten

Quizmaster Cees Bijl opent kindermaand

collectie brand cees bijl estelle hake nieuw dordrecht - headerNieuw-Dordrecht – Oktobermaand-kindermaand werd dit jaar door burgemeester Cees Bijl geopend op basisschool Dordtse Til in Nieuw Dordrecht. Na ontvangst met een speciaal geschreven lied op het schoolplein, en een rondgang langs de klassen, moest Cees Bijl als quizmaster optreden voor groep 6.

In een reeks meerkeuze-vragen over popmuziek en popsterren konden de leerlingen hun kennis testen. De winnaar kreeg daarna van de Emmense burgemeester een eigentijdse ketting omgehangen en werd daarmee benoemd tot hulpburgemeester van de school.

Kindermaand bij Museum Collectie Brands

In een korte toespraak legde de burgemeester de betekenis van oktobermaand-kindermaand uit, waarbij met name op cultureel gebied allerlei speciaal op kinderen gerichte activiteiten worden georganiseerd. Daarbij verwees Bijl ook naar het in Nieuw Dordrecht gevestigde Museum Collectie Brands, waar gedurende de oktobermaand ook nogal het een en ander voor kinderen gedaan wordt.

Het was overigens geen toeval dat Bijl naar Collectie Brands verwees. Leerlinge Estelle Hake van groep zes van de school, had bij een bezoek aan het museum nogal wat, ruim honderd jaar oud, speelgoed en schoolspullen gezien en had er voor gezorgd dat met die spullen nu een tijdelijke mini-expositie op school plaatsvond.

collectie brand cees bijl estelle hake nieuw dordrecht

Estelle Hake (met burgemeestersketen om) toont burgemeester Bijl de expositie van honderd jaar oude schoolspullen uit Museum Collectie BrandsBack To Top