EEM Groepenkasten

Rabobank waardeert Project Lost Wings met cheque twv € 1250

Subsidie Lost Wings Zwartemeer 2017Zwartemeer – Woensdagavond in het dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer heeft de Rabobank een cheque ter waarde van € 1250,- overhandigd aan de organisatie van het project Lost Wing.

Op de foto van links naar rechts: Jorine de Vries, Harrie Peters en Peter van der Weide (alle drie van Studiegroep Luchtoorlog Drenthe), Marijke Peters (vertegenwoordigster van de Rabobank Emmen-Coevorden), Herman Gerth (achter), Herman Lübbers (voorzitter) en Henrie Wittendorp (alle drie Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer).

Project Lost Wings

Het project Lost Wings betreft niet alleen de lokalisering van 19 crashlocaties van neergestorte vliegtuigen tijdens WOII in de gemeente Emmen, maar met name het plaatsen van 19 herinneringsborden ter plekke met op elk bord gegevens van zowel de vliegtuigen als de gegevens van de veelal omgekomen bemanningen. Het betreft vliegtuigen en bemanningen van zowel Engelse, Amerikaanse, Canadese als Duitse afkomst.

Bij de overhandiging waren de organisatoren van het project Lost Wings, bestuursleden van de Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer en leden van de Studiegroep Lucht Oorlog (SLO) Drenthe aanwezig. Namens de Rabobank Emmen-Coevorden overhandigde Marijke Peters de cheque ter waarde van € 1250,- aan de organisatie. Zij is lid van de klankbordgroep die de subsidie heeft toegekend.

Subsidie Lost Wings Zwartemeer 2017

Onthulling eerste herinneringsbord

Zaterdag 29 april wordt het eerste herinneringsbord/monument officieel onthuld  op het terrein van Staatsbosbeheer in Zwartemeer bij de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk OZ 36. Iedereen is daarbij van harte welkom. Deze onthulling gaat gepaard met een omlijstend programma in aanwezigheid van internationale genodigden. Binnenkort meer hierover.

Het project Lost Wings wordt naast de bijdrage van de Rabobank Emmen-Coevorden financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Emmen en het Prins Bernard Cultuur Fonds Drenthe.

Subsidie Lost Wings Zwartemeer 2017

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top