EEM Groepenkasten

Rademakers Gieterij Klazienaveen overgenomen door investeerders

 rademakers gieterij klazienaveenKlazienaveen – Investeringsmaatschappij Triacta in Baarn heeft Rademakers Gieterij in Klazienaveen overgenomen van Ballast Nedam.

Ballast Nedam, zelf in handen van het Turkse Renaissance Construction, is al jaren bezig bedrijven af te stoten die buiten de aannemerij vallen. In 2014 ketste een deal, waarbij onder meer Rademakers Gieterij was inbegrepen, met H2 Equity Partners al af op de overname som.

Twee overnames

Triacta heeft nu 2 bedrijven van Ballast Nedam overgenomen. Naast Rademakers in Klazienaveen ook het Technisch Bureau Soest (TBS), producent van afwateringsproducten en afnemer van producten van Rademakers. Bij Rademakers werken 110 mensen, bij TBS 80.

Mogelijkheden tot groei

Zowel Rademakers als TBS blijven zelfstandig opereren, aldus een woordvoerder van Triacta. Volgens diezelfde woordvoerder is Triacta geen investeerder voor ‘korte snelle trucjes’. Ballast Nedam heeft jarenlang weinig in beide bedrijven geïnvesteerd in verband met de voorgenomen verkoopplannen. Hierdoor zijn volgens de woordvoerder de mogelijkheden voor groei niet benut. Die mogelijkheden zijn er echter wel.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top