EEM Groepenkasten

Rapid Wheels Klazienaveen is Vereniging van het Jaar 2014

bmx, fietssport, rapid wheels

Foto: (c) MSL

Klazienaveen – FCV Rapid Wheels uit Klazienaveen is tijdens de Dag van de Wielersport verkozen tot Vereniging van het jaar 2014. In een spannende eindstrijd werd CS030 uit Utrecht en H.S.C. de Bataaf uit Zwanenburg verslagen. De jury, bestaande uit Maikel Waardenburg, onderzoeker aan de USBO en Albert Arp van het hoofdbestuur KNWU en Dennis van der Sanden, verenigingsondersteuner KNWU, waren onder de indruk van het organisatietalent en de kwaliteit van alle genomineerde verenigingen. Rhapid Wheels uit Klazienaveen veroverde echter de titel van Vereniging van het Jaar 2014. Hiermee haalde de BMX-vereniging uit Klazienaveen een bedrag binnen van maar liefst 5000,- euro.

Organisatiekracht

BMX-vereniging FCV Rapid Wheels is in de ogen van de jury in meerdere opzichten een voorbeeld voor andere verenigingen. De bevlogenheid en het ondernemerschap van de leden en vrijwilligers is een stralend voorbeeld voor andere verenigingen. De vereniging ontvangt daarmee dan ook van alle kanten veel lof voor de strakke organisatie. Deze organisatiekracht is vooral zichtbaar in de professionele wijze waarop de nationale en internationale wedstrijden georganiseerd worden binnen de vereniging.

Vruchten

De vereniging heeft bijzonder veel aandacht voor vernieuwing, te weten in het loopfietsaanbod voor de allerjongste doelgroep en zorgend voor de vele clinics voor nieuwe leden. Ook de durf om te investeren in de relatie met zowel de gemeente als met de media. Hiervan plukt men inmiddels behoorlijk de vruchten van. De vereniging bevindt zich nog steeds in een groeifase en positioneert zich alsmaar steviger in de omgeving en de nationale en internationale BMX-wereld.Back To Top