EEM Groepenkasten

Rechtszaak brute overval Nes in het voorjaar

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakLeeuwarden/Klazienaveen – Vandaag, vrijdag 17 november, was de zogeheten pro forma-zitting van de Leeuwarder rechtbank inzake de gewelddadige overval op een 73-jarige inwoner van Nes (bij Akkrum) op 15 juni vorig jaar. Tijdens de pro forma-zitting werd gekeken naar de stand van zaken in het onderzoek.

Bij de overval waren een 26-jarige Klazienaveen, een 39-jarige Serviër en 2 Emmenaren (30 en 41 jaar) betrokken. Een 40-jarige Serviër die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval beroept zich op zijn zwijgrecht.  De betrokken Officier van Justitie is persoonlijk afgereisd naar Servië om de verdachte te horen.

Lees ook: Woningoverval Nes: politie houdt 4e verdachte aan

Lees ook: Klazienavener (26) en Emmenaar (41) vrijgelaten in onderzoek woningoverval Nes

Vervolging

Op de sok waarmee de overvallers het slachtoffer hebben geprobeerd te wurgen is DNA van de Serviër aangetroffen. De officier confronteerde de Serviër met verklaringen en foto’s van de medeverdachten, maar hij hield zijn lippen op elkaar. Aangezien Servië geen onderdanen uitlevert, zal de verdachte vrijwel zeker niet in Nederland worden berecht. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de mogelijkheden van vervolging in Servië.

De Officier van Justitie liet weten dat de zaken tegen de overige verdachten volgens hem kunnen worden afgerond. De inhoudelijke behandeling zal naar verwachting in het voorjaar van 2018 plaatsvinden.

Extreem veel geweld

Vorig jaar werd de 73-jarige man ’s middags in zijn woning in Nes door 2 mannen overvallen. Het slachtoffer werd vastgebonden met tape. Hierbij gebruiken de overvallers extreem veel geweld, waardoor het slachtoffer diverse botbreuken en kneuzingen opliep. De overvallers doorzochten de woning van de man en namen antiek, sieraden en zilveren bestek mee. Enkele dagen voor de overval waren 2 mannen met een Oost-Europees uiterlijk bij het slachtoffer aan de deur geweest voor een kast die op Marktplaats stond.

(Bron: waldnet.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top