EEM Groepenkasten

Na regen komt zonneschijn: donderdag 30 graden

14-daagse weersverwachting klazienaveen 21-06-2016 zonneschijn weer zon zomerIedereen kent wel de gezegde: Na regen komt zonneschijn. Nu gaat dat zeker op. Na alle regen van gisteren wordt het vandaag weer ietsje beter en gaan we donderdag alweer op naar de 30 graden!

Vandaag is er vrij veel bewolking, mogelijk valt een regenbui. Het wordt 19 tot 21 graden. Zo nu en dan laat het zonnetje zich even zien. Komende dagen wordt het broeierig warm, ook neemt de kans op (zwaar) onweer toe. Lang duurt de warmte-explosie niet, na een hete donderdag met in het binnenland tropische temperaturen is het dit weekend 10 graden koeler!

Vanochtend begint de dag met wolkenvelden. Hier en daar breekt af en toe even de zon door. Lokaal valt een spat regen, veel stelt het niet voor.

Vanmiddag blijft het in het westen overwegend droog terwijl in het oosten enkele buien kunnen ontstaan. Het westen heeft ook de grootste kans op zon. De opklaringen breiden zich later op de middag uit over de rest van het land. Het wordt 19 graden aan de Zeeuwse kust tot 22 in het (noord)oosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Vanavond kan op verschillende plaatsen de bewolking breken. Vannacht kunnen in het noordoosten enkele mistbanken ontstaan. Het wordt zeker geen koude nacht met 13 graden in het noorden tot 16 in het zuidoosten.

Morgen start de dag mogelijk grijs met mist of laaghangende bewolking. De zon komt in de loop van de ochtend op steeds meer plaatsen tevoorschijn. In de middag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. In het zuidwesten neemt later op de dag de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. Het wordt warmer met 22-25 graden in de kustgebieden en 25-28 in het binnenland. Door de hoge zonkracht moet in de zon worden opgepast voor verbranding! Aan de kust kan een verkoelend zeewindje opsteken.

In de nacht naar donderdag heeft het westen te maken met enkele regen- en onweersbuien. In de oostelijke helft van het land is het droog en zijn er brede opklaringen. Het is extreem zacht voor juni met minima van 16 tot 19 graden! Dit waren gisteren de middagtemperaturen! Mocht de temperatuur op ruim 18 graden blijven steken, dan is het de warmste 23 juni nacht sinds het begin van de metingen!

Donderdag wordt het met 25 tot 30 graden in grote delen van het land zomers warm. In het (zuid)oosten wordt het met ruim 31 graden zelfs de eerste regionale tropische dag van het jaar! Op de Wadden is het iets minder warm. De zon schijnt vooral in het oosten van het land. In de loop van de dag kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan die mogelijk zwaar uitpakken! Daarbij is kans op grote hagel, (zware) windstoten en veel regen in korte tijd.

In de nacht naar vrijdag en vrijdag overdag zullen mogelijk zware regen- en onweersbuien de warmte verdrijven. Na een zeer warme nacht met temperaturen niet lager dan 17-20 graden wordt het overdag in het oosten nog 30 graden. In het westen stroomt door een naar west draaiende wind al vroeg koele lucht binnen en wordt het niet warmer dan 19-22 graden! In de loop van de middag daalt het kwik ook in het oosten. De onweersbuien concentreren zich op het warme oosten. In de rest van het land valt een enkele bui. De zon is ook van tijd tot tijd te zien vrijdag.

Het weekend ziet er prima uit. We zitten weer in de koele lucht met temperaturen van 19 graden aan zee tot lokaal 23 langs de oostgrens. De zon schijnt geregeld en de kans op onweer is klein. Ook volgende week blijven we hetzelfde weerbeeld zien met regelmatig zon en temperaturen van 22 tot 25 graden.

(Bron: weeronline.nl / Foto: weer.nl)Back To Top