EEM Groepenkasten

Remko en Marco zijn klaar voor de Amsterdam-Dakar Challenge 2015

amsterdam-dakar

Links Remko van Klaveren en rechts Marco Schmidt

Klazienaveen – De Amsterdam-Dakar Challenge 2015 in een oud barrel van maximaal €500 kan, wat Remko van Klaveren en Marco Schmidt  betreft, van start gaan. De beide heren zijn er helemaal klaar voor! Zaterdagmiddag werd er een benefietmiddag gehouden op het grasveld aan de Steenbreek in Klazienaveen.

Goed doel

Niet alleen het avontuur lonkt, maar ook het goede doel is voor de beide heren een heel belangrijk aspect. Ze zamelen namelijk lees- en schrijfspullen in voor kinderen in Gambia. Tijdens de benefietmiddag werden er heel wat schoolspulletjes ingezameld voor de kinderen in Gambia. Ook kwamen mensen spontaan een bijdrage leveren om daarna een consumptie te nuttigen.amsterdam-dakar De kofferbak van de oude Landrover lag eind van de dag dan ook helemaal vol met voornamelijk nieuwe schoolspullen.amsterdam-dakarOok kon er gesponsord worden door een kleine bijdrage te geven en een eigen tekst in een vakje op de motorkap te gaan schrijven. Sponsoren kan overigens nog steeds.amsterdam-dakar Het allereerste vakje ingevuld door de echtgenote van Remko, Natasja van Klaveren. amsterdam-dakarOok klazienaveen24.nl heeft een vakje ingevuld.

amsterdam-dakar Voor het Team Scorpioenen is het een erg leuke en geslaagde middag geweest, waarbij ruim 30 bezoekers zijn geweest. Ook was Steingrill vrijwillig aanwezig met zijn mobiele grilmobiel. Zij worden bij deze bedankt voor de heerlijke broodjes; een aanrader voor iedereen bij een feestje.

Barreldag

Volgende week dan is er de eerste barreldag in Amsterdam, waarbij de andere teams ontmoet worden die met hen mee gaan rijden naar Dakar.amsterdam-dakar

Amsterdam-Dakar 2015

Via hun website of de officiële website  kunt u de route volgen die de Amsterdam-Dakar Rally 2015 aanhoudt. De start vindt op zaterdag 7 november plaats vanaf de NDSM werf in Amsterdam. Alle deelnemende teams hebben dan maximaal 3 dagen de tijd om in het zuiden van Spanje te komen. Ruim 800 km per dag in een oude Landrover die maximaal 90 km per uur rijdt met een hoop herrie en weinig comfort, niet echt een plezierreisje zoals op vakantie gaan met een luxe auto. Dinsdag 10 november vertrekt de veerboot voor de oversteek naar Marokko in Afrika, wel of geen teamscorpioenen……

Pas bij aankomst in Marokko krijgen de teams een “Roadbook”, waarin de af te leggen dag-etappes en de coördinaten waar naartoe gereden dient te worden staan. Vanwege veiligheidsredenen wordt het daar ter plaatse pas op deze wijze bekend gemaakt hoe de route exact verloopt. Een dag-etappe kan 300 km zijn, maar ook wel 700 km. Natuurlijk zijn er ook rustdagen ingepland. De teams mogen afzonderlijk van elkaar rijden, maar mogen ook in kleine groepjes tezamen gaan. Een land met wat ‘veiligheidsproblemen’ is Mauritanië. In dit land wordt er onder militaire begeleiding in groepen gereisd.

amsterdam-dakar rally (2)

En als alles goed gaat komen de teams 18 dagen later in Dakar aan, om vervolgens eind november zonder auto terug te keren naar Nederland.

amsterdam-dakarEigengebakken taarten

amsterdam-dakarHet “bijna” complete team, de andere kinderen waren aan het spelen.

Verslag

Klazienaveen24.nl zal proberen om in november regelmatig verslag uit te brengen van de Amsterdam-Dakar Challenge 2015. Als de internetverbindingen het toelaten en Marko en Remco hun updates regelmatig kunnen versturen, dan kunt u op deze site de reis van Marko en Remco volgen.

Klazienaveen24.nl wenst Team Scorpioenen heel veel succes!!

from to
Algemeen


Back To Top