EEM Groepenkasten

Rijkswaterstaat blijft de komende uren en morgenvroeg bezig met gladheidsbestrijding

sneeuw, sneeuwruimerKlazienaveen/regio – Rijkswaterstaat heeft sinds zaterdag ongeveer 500 ton zout gestrooid in het Noordoosten van het land. Daar gaat de wegbeheerder de komende nacht en morgenvroeg volop mee door.

Automobilisten moesten in de nacht van zaterdag op zondag 3 januari al rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de kans op ijzel. Vanaf de A7 bij Bad Nieuweschans werd een ongeval gemeld, maar voor de rest was het wat ongevallen betreft rustig. Rijkswaterstaat heeft voor de ijzel overtrok het wegdek voorzien van een laagje zout en strooide ook gedurende de nacht bij. Toch kon dat niet voorkomen dat het volgens de Groningse politie zeer glad was op ondermeer de A7, N368, N33 en N46. Dat gold ook voor lokale wegen.

Komende nacht en dinsdagochtend kan het in dezelfde gebieden glad worden door sneeuw. Tevens is er vanavond/vannacht eerst nog een kans op ijzel. Het KNMI spreekt van ‘grote risico’s voor weggebruikers’. Mensen wordt geadviseerd hun rijstijl aan te passen en rekening te houden met langere reistijden.

Tijdens het strooien en schuiven op de wegen in het noordoosten van Nederland heeft Rijkswaterstaat in circa 100 ritten al meer dan een half miljoen kilo zout gestrooid. Ook op dit moment wordt er nog volop gestrooid. Tevens zijn in de kop van Overijssel de strooiwagens actief. Het sneeuwt in het hele noorden: rijd voorzichtig! De kans op gladheid blijft naar verwachting de gehele dag en de komende nacht. Omdat het op veel plaatsen alweer begint te vriezen zijn van de vanmiddag half ontdooide wegen alweer opgevroren. Het blijft dus oppassen geblazen!

(Bron: rijkswaterstaat)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top