EEM Groepenkasten

RoadtoRotterdam met de Loopgroep Klazienaveen

roadtorotterdam loopgroep klazienaveenNog een week en dan reizen wij met een tiental leden van Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen af naar Rotterdam. Op zondag 9 april gaan we van start bij de NN Marathon Rotterdam.

Na een voorbereiding van 12 weken denken we dat we er klaar voor zijn. Ging voor de één de voorbereiding zeer voorspoedig, een ander had wel wat hobbels te nemen, bijvoorbeeld een wintersportvakantie. Maar ook gekneusde ribben, verkoudheid en griep trachtten roet in het eten te gooien. Met nog een week te gaan lijken we allemaal redelijk fit te zijn.

Aan de hand van de schema’s die ons door de trainers van de loopgroep zijn verstrekt hebben we de voorbereiding inmiddels bijna afgerond. De kortere afstanden hebben we grotendeels kunnen doen tijdens de trainingsuren van de loopgroep op dinsdag en donderdagavond. In de weekenden stonden de langere duurlopen op het programma. Door de trainer werden mooie routes uitgezet.

We zijn een paar keer naar Groningen Atletiek geweest om mee te doen aan de duurlopen die georganiseerd werden door RoadtoRotterdam. Tijdens deze duurlopen loop je in groep in het tempo dat bij je past en je loopt nooit alleen. Daarnaast hebben we 2 keer een bezoekje gebracht aan de duurlopen die werden georganiseerd door Runploug Garrelsweer. Tijdens deze duurlopen werden we om de 5 km. voorzien van drinken, bouillon, fruit en koek. Na afloop stond er heerlijke soep voor ons klaar. De langste duurloop die we hebben gelopen was 35 km.

roadtorotterdam loopgroep klazienaveen

Al met al hebben we een mooie voorbereiding gehad met elkaar en we zien er dan ook erg naar uit om eindelijk van start te kunnen gaan. Van de 10 deelnemers hebben er 7 reeds eerder gelopen in Rotterdam en er zijn dit jaar 3 debutanten op de marathon. Maar voor iedereen is het weer spannend, hoe zal het weer zijn en hoe is de vorm van de dag!

De komende week gaan we de trainingen nog verder afbouwen en vooral goed uitrusten en gezond eten zodat we goed uitgerust en fit van start kunnen gaan op 9 april in Rotterdam!

Marion Mulder

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top