EEM Groepenkasten

Roeglanders treden op tijdens Historische Stratenavond

langestraat klazienaveen historische stratenavondKlazienaveen – Donderdag 15 november aanstaande houdt Historisch Klazienaveen in samenwerking met Bibliotheek Klazienaveen weer de jaarlijkse historische avond. Het thema is dit keer: “Historische Stratenavond, de straten van Klazienaveen”.

De Roeglanders

Mannenkoor De Roeglanders zorgen tijdens deze Historische Stratenavond voor de muzikale intermezzo. Zij zullen vooraf, in de pauze en na afloop diverse plaatselijke en regionale liederen ten gehore brengen.

Mannenkoort De Roeglanders Klazienaveen - 01

Geschiedenis van de straten

De Stratenavond wordt gehouden in de kantine van het Esdal College in Klazienaveen (ingang via de Bibliotheek). De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. Aan de hand van verhalen, foto’s en anekdotes wordt de geschiedenis van de Klazienaveense straten en hun bewoners verteld.

Klazienaveen telt bijna 160 straten. De ene straat heeft een geschiedenis van 130 jaar, zoals Dordsedijk en Langestraat, een de ander pas een paar jaar, zoals Meester Nobackstraat en Meester Kobusstraat. Ook zijn er straten verdwenen.

De presentatie van deze avond is in handen van Gerrie van der Veen en Jans Jagt.

Kaarten

Kaarten à € 5,00 per persoon zijn verkrijgbaar in de bibliotheek in Klazienaveen of zijn online te bestellen via www.bibliotheekklazienaveen.nl.

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top