EEM Groepenkasten

Roelof Keen wint streektaalquiz LOOS 2017

Roelof Keen streektaolquiz meest loze drent 2017 rtv drenthe klazienaveenAssen/Klazienaveen – Roelof Keen uit Klazienaveen is winnaar geworden van de RTV Drenthe-quiz LOOS. In een spannende finale versloeg Roelof Keen Albert Smit uit Ruinen met het kleinst mogelijke verschil: 6-5.

‘Meest Loze Drent’

Door deze overwinning mag Roelof zich nu de ‘Meest Loze Drent’ noemen. Zijn prijs is een glazen trofee en een cheque ter waarde van € 100,-.

Het ging lange tijd gelijk op in de finale. Pas vlak voor het einde van de speeltijd wist Roelof het beslissende punt in de wacht te slepen. Hij was zelfs nog even verrast toen presentator Aaldert Oosterhuis hem als winnaar aanwees.

Niet onbekend

Roelof Keen is natuurlijk niet onbekend met de streektaal. Hij is schrijven van Drentse gedichten en van het boek Dikke Arms, Kleine Bienties. Binnenkort volgt er een 2e boek. Bovendien is hij Taolschulte van Emmen.

LOOS, de snelste streektaolquiz van Drenthe, is een samenwerkingsproject van RTV Drenthe en het Huus van de Taol in het kader van ‘Meertmaond Streektaolmaond’.

(Bron: RTV Drenthe / Afbeelding: Facebookpagina Roelof Keen)Back To Top