EEM Groepenkasten

Routiers Restaurant Emmen centrum voor Sinterklaasfeest chauffeurskinderen

sinterklaas met truck

sinterklaas met truck

Klazienaveen – Zaterdag 29 november werd er wel een heel bijzonder sinterklaasfeest georganiseerd. Routiers Restaurants Emmen stond helemaal beschikbaar voor kinderen van chauffeurs die normaal gesproken geen sinterklaasfeest kunnen krijgen.

In samenwerking met Chauffeurs voor Chauffeurs en Samen Sterk in Transport werd er een oplossing gezocht voor chauffeursgezinnen waarvan de vaders werkeloos zijn. Deze chauffeurs kunnen hun kinderen geen Sinterklaasfeest en ook geen cadeautje meer geven. Daarom heeft Chauffeurs voor Chauffeurs en Samen Sterk in Transport contact gezocht met Routiers Restaurants uit het hele land, omdat deze restaurantketen dag en nacht betrokken zijn met de beroepschauffeurs, om aan deze actie mee te werken. Uit het gehele land kwamen er spontane reacties binnen dat ze graag wilden meewerken aan deze fantastische actie.routiers_sint2014 (3)

Ook Routiers Emmen, onder leiding van algemeen directeur Trudie Roskam, verklaarde zich onmiddellijk bereid om mee te werken. In Routiers Emmen was het s ‘morgens  tegen 11.00 uur dan ook een drukte van belang met ruim 55 kinderen die met hun papa’s en mama’s en natuurlijk soms ook opa en oma aanwezig waren om de goede Sint te verwelkomen.

Plotseling kwamen er ruim 15 zwarte Pieten (uit het gehele land!) binnen maar zonder Sinterklaas, waar was Sinterklaas nu gebleven? Samen met de kinderen gingen de Pieten op zoek naar Sinterklaas, ook buiten werd er gezocht. Na veel zoeken en roepen kwam er plotseling een vrachtwagen om de hoek zetten en wie zat er op ja hoor Sinterklaas met nog meer Pieten.

Sinterklaas werd dan ook hartelijk verwelkomd door de vele zingende kinderen en eenmaal binnen, mochten de kinderen rond om Sint zitten en luisterden ze aandachtig wat hij vertelde en voorlas uit het grote boek. Natuurlijk werden de kinderen één voor één naar voren geroepen en kregen ze een geweldig mooi cadeau van de Sint. Ook had de Sint Zangpieten bij zich en samen met de kinderen werd er gezongen en gedanst.

Het Sinterklaas feest duurde tot ongeveer 14.00 uur en tussendoor werden de kinderen en natuurlijk ook de ouders verwend met een lekker broodje.

Natuurlijk kon Chauffeurs voor Chauffeurs en Samen Sterk in Transport zo’n feest niet alleen organiseren, en werden er via donatie van alle kanten er leuke cadeaus en ook geld gedoneerd om dit feest voor de kinderen een groot succes te laten worden. Alle organisaties en donateurs worden hiervoor heel hartelijk bedankt.

Voor meer foto’s klikt u hier.Back To Top