EEM Groepenkasten

Ruim 1400 euro voor Stichting Energy4Kids

stichting energy4kids vliegerfestival emmenOranjedorp/Emmen – Tijdens het 28e Internationaal vliegerfestival in Emmen van afgelopen weekend werd er geld ingezameld voor een goed doel, net als vorig jaar was dit Stichting Energy4Kids.

Stichting Energy4Kids zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte omdat voor deze ziekte nog geen medicijn is ontwikkeld. Van alle kinderen die deze ziekte heeft wordt 70% niet volwassen en 50% van de kinderen overlijdt voor hun 10e verjaardag.

Energy4Kids stofwisselingsziekte

Spektakel

Op het terrein bij de grote rietplas vond het hele spektakel plaats. In de grote tent werd er 2 x een grote veiling gehouden. Vele vliegeraars stelden hun vlieger ter beschikking om zo geld op te halen. Maarten Sluiter was de veiling meester en wist met zijn humor en de aandacht voor de ziekte het publiek behoorlijk op de hand te krijgen. Prachtige vliegers, waaronder zelfs vliegers uit Indonesië, werden per opbod verkocht.

Initiatief

Tevens was er een ‘goede doelen-stand’ waar men kon grabbelen en er was een rad van fortuin. Tijdens het vliegeren zag je ook diverse keren de vlieger van Energy4Kids in de lucht, speciaal ontworpen door initiatiefnemer Gerrie Enninga.

In totaal werd er voor Energy4Kids ruim 1400 euro opgehaald.

Prachtige donatie

Betty Enninga, initiatiefneemster regio Drenthe voor Stichting Energy4Kids, is superblij met deze prachtige donatie. “Maar ook dat er tijdens het festival uitgebreid aandacht is geweest voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte is een goeie zaak,”, aldus Betty, “want er is maar 1 ding wat we willen, help energiestofwisselingsziekten de wereld uit ! Tenslotte heeft ieder kind recht op energie.”

Betty bedankt, mede namens de Stichting en natuurlijk iedereen die lijdt aan deze slopende ziekte, iedereen die op wat voor wijze dan ook maar heeft bijgedragen aan dit mooi bedrag dan ook hartelijk.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Energy4Kids.

stichting energy4kids vliegerfestival emmen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top